Denne enkle, men smakfulle forretten/småretten har jeg hentet inspirasjon til fra en tidligere sesong av mitt favorittprogram MasterChef Australia. Deilig sashimi med avokadokrem, knasende sprø grønnsaker og en smakfull soyasaus. Så enkelt, og så godt! Ypperlig som smårett eller forrett, enten dere er få eller mange til bords.
Ingredienser
SASHIMISALAT
500 g | laksefilet |
50 g | ruccula eller annen småbladsalat |
1 1/2 | agurk , i skiver på langs |
4 | reddiker , i skiver |
sorte sesamfrø eller hvite | |
frisk koriander |
SPICY SOYASAUS
1 dl | soyasaus |
2 ss | riseddik |
1 ss | finrevet ingefær |
1 | rød chili , finhakket |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
2 ss | flytende honning |
1/2 - 1 | lime |
AVOKADOKREM
1 | avokado |
1 ss | crème fraîche |
1 - 2 ts | limesaft |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Rør sammen alle ingrediensene til sausen, og smak til med lime og flytende honning.
Del avokadoen i to, fjern stenen og grav ut fruktkjøttet med en skje. Kjør avokado og crème fraîche med en stavmikser, til det får en kremet konsistens. Smak til med limesaft, salt og pepper. Ha avokadokremen i en sprøytepose. Kremen bør benyttes ganske umiddelbart, hvis ikke kan den bli misfarget.
Fordel rucculasalaten på tallerkenene. Skjær laksen i tynne skiver og fordel oppå salaten. Bruk en ostehøvel og høvle lange skiver av agurken, på langs. Rull sammen og sett på tallerkenen, sammen med reddikskivene. Fjern avokadosteinen og sprøyt ut 2-3 dotter med avokadokremen på hver tallerken umiddelbart før servering, og dekorer med sorte sesamfrø og frisk koriander.
Serveres og spises umiddelbart, med soyasausen som tilbehør og gjerne med deilige bobler i glasset.
TIPS
- Bruk fersk fisk av god kvalitet. Sjømat som skal nytes rå skal i utgangspunktet fryses ned i minst 24 timer før den skal tilberedes, men norsk oppdrettslaks som er vakumpakket kan tas direkte fra pakken.
- Soyasausen kan gjerne lages dagen før, slik at de gode smakene får satt seg.
- Legg gjerne avokadosteinen oppi sprøyteposen sammen med avokadokremen dersom du ikke skal benytte den umiddelbart. Steinen vil gjøre at fargen holder seg bedre.
VELBEKOMME!