Salte mandler er enkelt og smakfullt tilbehør når du skal servere tapas. Du lager dem enkelt selv.
Ingredienser
250 g | mandler |
2 ss | salt + litt til |
vann |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
Skyll mandlene og ha dem i en kjele. Tilsett salt og fyll opp med vann slik at det akkurat dekker mandlene + litt til. Kok opp og la det koke under lokk i ca. 3 minutter.
Hell av vannet og fordel mandlene på et bakepapirkledd bakebrett. Pass på at mandlene er jevnt fordelt utover og at ingen ligger oppå hverandre. Strø over litt ekstra salt og stek mandlene midt i ovnen i 10-15 minutter. Mandlene er ferdigstekte når de er gylne utenpå og har en lys brun kjerne.
Avkjøles helt på bakebrettet og oppbevares deretter i tett boks/glass.
Nytes som tilbehør til tapas, men er også nydelig alene som snacks eller som topping på salater.
Alle tapasoppskriftene på bloggen finner du samlet her.
Om man ønsker å doble eller x3 eller x4 oppskriften, skal man da også øke mengden salt tilsvarende ? 4ss/6ss/8ss?
Jeg ville nok ha holdt igjen litt på saltet. MEN, vær obs på at dersom du dobler oppskriften vil det bli trangt på bakebrettet og du vil kunne få problemer med å få et bra resultat. Tre- eller firedobling vil jeg sterkt fraråde.
Heia. Tredoblet denne oppskriften, men tok stekingen i to omganger for at det ikke skulle bli for fullt på brettet. Kjenner allikevel at noen ikke er sprø og god som første gang jeg laget di og fulgte oppskriften. Er det noe jeg kan gjøre for å få di sprøe? Eller blir di sprøe om di får ligget åpne og bare tørke?