Pølser er ikke akkurat helt min greie, men den siste tiden har det kommet flere alternativer i butikkhyllene som smaker meg bedre enn "vanlige" pølser. Jeg har i dette innlegget benyttet Salsiccia, som er en italiensk, rå krydderpølse fra Jacobs utvalgte. Som tilbehør spiser jeg gjerne ovnsbakte rotgrønnsaker, og får samtidig "ryddet opp" litt i grønnsaksskuffen. Jeg har her benyttet gulrøtter, persillerot, sellerirot og kålrabi, men du kan selvsagt benytte det du foretrekker/har tilgjengelig. Slik gjorde jeg det:
Ingredienser
Salsiccia eller andre gode pølser | |
rotgrønnsaker , i staver | |
rødløk , i båter | |
olivenolje | |
sitron | |
salt og pepper | |
frisk timian | |
sennep |
SLIK GJØR DU
Skrell rotgrønnsakene og del dem i jevnstore staver på langs. Fordel rotgrønnsakene og rødløken i et ildfast fat eller lignende. Drypp litt olivenolje og sitronsaft over, krydre med salt og pepper, og ha gjerne litt frisk timian over. Stekes ved 225 grader (over- og undervarme), til grønnsakene er møre og fine. Hvor lang tid det tar vil variere etter hvor store biter du har delt grønnsakene opp i, men ca. 30 minutter pluss/minus kan være retningsgivende. Ønsker du mer farge på grønnsakene dine kan du sette på varmluft de siste minuttene.
Stek pølsene etter anvisningen på pakken eller til de er gjennomvarme.
Server de ovnsbakte grønnsakene sammen med pølsene og en raus klatt med sennep.
VELBEKOMME!
Rotgrønnsaker er min absolutte favoritt å ha i grønnsaksskuffen, de holder seg så godt og kan brukes til så mye 🙂 For tiden er jeg helt hektet på råkostsalat i alle mulige farger, men nå når høsten og vinteren er på vei er ovnsbakte rotgrønnsaker helt fantastisk og enkelt 🙂
Dersom Rema 1000 fortsatt har de til salgs, burde du prøve pølsene som heter spicy Chorizo. De ble solgt under en kampanje nå i sommer og smaker veldig veldig mye og utrolig godt i forhold til veldig mye annet på markedet. Verdt å sjekke ut 🙂
Ha en fin kveld!
Trine