En av sommerens favorittsalater er denne, med blant annet jordbær, cherrytomater, agurk, gulrot, fetaost og en fyldig balsamicodressing. Dette er en fargerik salat som er en fryd for både øyet og ganen. Nyt salaten som den er sammen med godt brød, som del av en sommerbuffet eller som tilbehør til for eksempel grillmat.
Ingredienser
SALATEN
200 g | jordbær , i skiver |
200 g | cherrytomater , delt i to |
1/2 | agurk , i halvmåner |
1-2 | gulrot , i strimler |
50-100 g | småbladsalat feks. ruccula og babyspinat |
1 neve | basilikumblader |
150 g | feta , i terninger |
4 ss | pinjekjerner , ristet |
DRESSING
4 ss | balsamicoeddik , vellagret type |
3 ss | ekstra virgin olivenolje |
1 ts | flytende honning |
1 fedd | hvitløk , knust |
1/2 ts | nykvernet sort pepper |
1 klype | flaksalt |
SLIK GJØR DU
Skjær opp ingrediensene som angitt. Bruk en spiralizer eller en grønnsaksskreller og lag strimler av gulroten. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne. Ha grønnsakene i en stor salatbolle, og tilsett jordbær, pinjekjerner og ost. Vend salaten forsiktig sammen.
Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak deg frem til en fin balanse mellom de ulike smakene.
Rett før servering drypper du litt av dressingen over salaten, og serverer resten ved siden av. Nytes umiddelbart sammen med godt brød, alene, som del av en buffet eller som tilbehør til for eksempel grillmat.
TIPS
- Ingrediensene til salaten kan gjerne skjæres opp et par timer før servering, men du bør vente med å blande det sammen til salaten skal nytes.
- Lyst på kyllingsalat? Stek 2-3 kyllingfileter (krydret med salt og pepper) i nøytral olje til de er gjennomstekt. La kyllingen hvile i minst 15 minutter, og skjær den deretter i passende biter. Kald kylling eller ferdig grillet kylling kan selvsagt også benyttes.
VELBEKOMME!
Jeg liker overhodet ikke honning. Hva kan man bytte ut den med?
Smak til med sukker isteden. 🙂
Hei! Lagde denne salaten igår, og det ble kjempegodt!
Men har et annet spm. Hvis jeg skal bruke apetina til ovnsbakte grønnsaker (som du tipser om). Skal jeg da smuldre det over før jeg ovnsbaker de? Eller skal det strøs over når de er ferdige? 🙂
Anbefaler å smuldre osten over grønnsakene etter at de er ferdigstekte. Lykke til! 🙂