Gjør det enkelt og lag en smakfull og rustikk delerett til forrett eller aperitif. Her har jeg laget en silkemyk ostekrem som toppes med blant annet skiver av røkt laks, granateplekjerner og frisk dill. Serveres på ristet baguetteskiver og nytes i godt selskap, gjerne med deilige bobler i glasset. Prøv det du også!
Ingredienser
125 g | kremost , naturell |
1 dl | kremfløte |
200 g | røkt laks i skiver |
1/2 | granateple , kjernene |
1/2 | (økologisk) sitron , finrevet skall |
nykvernet sort pepper | |
frisk dill | |
1-2 | baguetter , i skiver |
SLIK GJØR DU
Kjør kremosten i en kjøkkenmaskin eller stavmikser med visper til den er jevn, og tilsett deretter kremfløten litt etter litt. Visp til det er kremete.
Bre ostekremen jevnt utover midt på et serveringsfat og fordel skivet røkt laks oppå. Topp det hele med finrevet sitronskall, nykvernet sort pepper, granateplekjerner og frisk dill. Drypp gjerne litt av din beste olivenolje over rett før servering.
Rist baguetteskivene (ca. 12 stk.) i brødristeren eller i stekeovnen.
Serveres som «delerett» med ristede baguetteskiver, som toppes med ostekrem, røkt laks og litt av det øvrige tilbehøret.
TIPS
- Jeg har brukt Snøfrisk naturell kremost som er laget av både geitemelk og kumelk, men du kan benytte naturell kremost basert på kun kumelk også.
- Baguetten kan byttes ut med ferskt brød, rugbrødchips eller hjemmelaget knekkebrød.
VELBEKOMME!
Denne forretten høres veldig god ut, men lurer på hvor lenge før man kan lage den klar på forhånd når den skal være til 11 stk? Uten at brødet blir mykt liksom?