Jeg elsker fargerike salater hvor grønnsaker, frukt og bær skaper skikkelig feststemning i salatbollen. Her får rødkålen selskap av friske epler, rødløk, valnøtter, bjørnebær og granateplekjerner - toppet med en deilig sennepsdressing. Prøv denne salaten til for eksempel fugl eller svinekjøtt.
Ingredienser
RØDKÅLSALAT
300 g | rødkål , finsnittet |
1 liten | rødløk , i tynne ringer |
2 | røde epler , i biter |
1-2 ss | sitronsaft |
100 g | valnøtter |
100 g | bjørnebær eller blåbær |
1/2 | granateple , kjernene |
frisk timian |
DRESSING
4 ss | extra virgin olivenolje |
1 ss | flytende honning |
1 ts | dijonsennep |
2 ss | eplesidereddik |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Skjær rødkålen i tynne strimler, og ha det i en stor bolle. Bruk gjerne en mandolin eller lignende. Rens og skjær løken i tynne ringer, og legg den gjerne i litt kaldt vann dersom du ønsker en mildere smak. Skjær eplet i jevnstore biter og drypp over sitronsaften. Ha eplene i salatbollen, sammen med valnøttene, og vend det hele forsiktig sammen.
Rør sammen olivenolje, flytende honning, sennep og eplesidereddik, til du har en jevn dressing. Smak til med salt og pepper (og eventuelt litt mer honning og/eller sennep). Drypp dressingen over salaten og topp den deretter med bjørnebær, granateplekjerner og frisk timian.
Server salaten til for eksempel and, kalkun, kylling eller svinekjøtt. Her serveres den for eksempel som tilbehør til andebryst med appelsinsaus. Salaten smaker selvsagt også godt på julens buffeter.
VELBEKOMME!
Nam! Denne ble kjempegod! Hadde den til andebryst, og planlegger også å prøve den til reinsdyrsteik.
Denne salaten har blitt en favoritt! Du anbefaler den til fugl og svin og det er det vi Jar hatt den til. Til jul tenker jeg å ha rødkålsalaten som tilbehør til indrefilet av rein. Hva tenker du…. Blir det en god kombinasjon?