Rocky road er en populær julegodis som er en favoritt jeg alltid lager sammen med døtrene mine på vår tradisjonelle "konfekt-lage-dag" rett før jul. Rocky road er kjapp og enkel å lage og er derfor ypperlig å lage på tampen av julestria eller hvis du vil lage en spiselig gave i en fei. Her blandes søt marshmallows og karamell, salte peanøtter og syrlige tranebær sammen med smeltet sjokolade på null komma niks, og etter noen timer "på kjøl" skjærer du den opp i passende biter. Kjapt å lage, kjapt å spise og kjapt tomt i boksen...
Ingredienser
350 g | mørk sjokolade |
150-200 g | peanøtter (salte) eller andre nøtter |
150-200 g | myk karamell (Dumle), i biter |
1 neve | mini marshmallows |
50 g | tranebær |
SLIK GJØR DU
Kle en form (ca. 25 x 15 cm) med bakepapir.
Hakk opp sjokoladen. Smelt ca. 2/3 av sjokoladen over vannbad eller i en sjokoladesmelter. Når sjokoladen er smeltet tar du bollen av vannbadet og tilsetter den resterende 1/3 av sjokoladen. Rør til alt er oppløst. Les mer om temperering av sjokolade her.
Tilsett de øvrige ingrediensene (hold gjerne av litt til dekor, hvis du vil) og vend forsiktig sammen. Fordel blandingen umiddelbart i formen og bre den utover med en slikkepott eller lignende. Strø eventuelt resten av ingrediensene over som dekor.
Sett formen kjølig i minst 4 timer, slik at sjokoladen stivner. Oppbevar deretter konfekten kjølig, og skjær den opp i passende biter rett før servering.
TIPS
- Du kan her benytte salte nøtter, tørket frukt og godis etter smak og behag.
- For å få pene biter kan du benytte en stor og skarp kniv som du skyller under varmt vann og tørker av etterpå. La kniven hvile litt oppå sjokoladen før du skjærer helt igjennom. Skyll kniven og tørk mellom hver gang du skjærer.
- Les mer om oppbevaring av konfekt og holdbarhet her.
- Alle konfektoppskriftene mine finner du samlet her.
Lykke til!
Hvilken form bruker du?
Det står i oppskriften, ca. 25 x 15 cm. 🙂
Gud bedre, dette er snop med stor S. Alle planer om begrensning av inntak av julegodteri står i fare for å gå opp i røyk! 🙂
Kan man bruke en kombinasjon av mørk og melkesjokolade istedenfor kun mørk?
Det går fint. 🙂
Tusen takk for utrolig mange fantastiske oppskrifter
Hvor mørk bør sjokoladen være? 70%
Det er en smaksak. Vi bruker vanligvis rundt 55%.
Hei. Mørk sjokolade, da tenker jeg på kokesjokolade…eller mener du 70% sjokolade?
Hei, dette er av Australsk opprinnelse. Ikke Amerikansk. I tillegg er det for mye sjokolade i forhold til resten av ingrediensene. Det skal bare være nok sjokolade til å akkurat dekke til fyllet.
Skal være? Det er vel opp til hver enkelt. Dette er en norsk oppskrift.