Hjemme hos oss er det alltid riskrem til dessert på julaften. Jeg gjør gjerne en liten vri på desserten, i år har jeg kokt grøten sammen med en kanelstang og deretter tilsatt litt appelsinpuré som gir et deilig hint av appelsin og kanel. Det hele toppes av deilige rørte bringebær. Jeg elsker kombinasjonen appelsin, kanel og bringebær - prøv det du også!
Ingredienser
RISKREM
700 g | risengrynsgrøt , avkjølt |
1 | kanelstang (kokes sammen med grøten) |
125 g | appelsinmarmelade |
3 dl | kremfløte |
1 ts | sukker |
RØRTE BRINGEBÆR & DEKOR
300 g | bringebær , gjerne frosne |
50 g | sukker |
1 ts | vaniljesukker |
1 | appelsin , strimlet skall |
SLIK GJØR DU
Lag grøten etter anvisningen på pakken, gjerne med en kanelstang. Bruk en tykkbunnet kjele og rør godt slik at det ikke brenner seg i bunnen. Fjern kanelstangen og la grøten avkjøles helt. Grøten kan gjerne lages 1-2 dager før servering.
Pisk kremfløte og sukker til en myk krem. Kjør appelsinmarmeladen med en stavmikser el. til en jevn puré og vend den inn i den kalde grøten. Vend forsiktig sammen kremen og grøten med en slikkepott. Ikke rør mer enn det som er nødvendig slik at du beholder mest mulig luft i riskremen.
Ha bringebær, vaniljesukker og mesteparten av sukkeret i en bolle og rør sammen, til bærene er knust. Smak eventuelt til med litt mer sukker.
Server riskremen (gjerne med en skoldet mandel) sammen med rørte bringebær, og dekorer gjerne med finrevet appelsinskall.
FLERE OPPSKRIFTER MED RISKREM
VELBEKOMME!