Rekecoctail er en av de første forrettene jeg laget. Her har den tradisjonelle forretten fått en liten vri, med mango, chili, lime og en spicy chilidressing. En kjapp, enkel og smakfull sommerforrett!
PS. Dropp ferdig rensede reker på glass, og rens rekene selv! Det merker du garantert på smaken!
Ingredienser
REKECOCTAIL
200 g | reker , renset (ca. 650 g m/skall) |
4 blader | hjertesalat |
1/2-1 | mango , i terninger |
1/2 | agurk , i terninger |
1/4 | rødløk , i små terninger |
1/2 | rød chili , i små terninger |
1/2 | lime , i tynne båter |
koriander eller persille, finhakket |
CHILIDRESSING
4 ss | lettrømme |
3 ss | lettmajones |
2-3 ss | søt chilisaus |
1/2-1 ts | Sriracha |
1-2 ts | limejuice |
salt | |
kajennepepper |
SLIK GJØR DU
Rør sammen rømme og majones i en liten bolle, og smak til med søt chilisaus, sriracha, limejuice, salt og kajennepepper. Sett til side.
Rens rekene. Skjær opp grønnsaker, frukt og chili som angitt og ha i en liten bolle. Skyll hjertesalatbladene og la dem renne av på litt kjøkkenpapir. Alternativt kan salaten finsnittes og blandes sammen med de øvrige grønnsakene.
Finn frem 4 lave glass, gjerne med stett. Legg et salatblad i bunnen av glasset og fordel mangoblandingen, reker og chilidressing lagvis i glassene, oppå salatbladene, og avslutt med et lite dryss med finhakkede urter og en limebåt.
Server rekecoctailen umiddelbart, gjerne med en god hvitvin i glassene.
Rekene, mangoblandingen og chilidressingen kan gjerne gjøres klar tidligere på dagen og oppbevares i kjøleskapet, og deretter «monteres sammen» rett før servering.
VELBEKOMME!
Nam nam Den skal prøves
Denne smakte veldig godt og jeg skal garantert lage den igjen.
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak. Tusen takk for tilbakemeldingen!
Super forrett som jeg kommer til å lage flere ganger.
Hei,
Sriracha, er det den rød med hot chili?
Berit