På varme, late feriedager er kunsten å gjøre det så enkelt og godt som mulig. Som for eksempel denne friske salaten som du raskt slenger sammen, enten det er til lunsj, middag eller kvelds. Til to trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

70-100 g parmaskinke
6-10 asparges , i biter
1/2 honningmelon , i terninger
1 neve pinjekjerner , ristet
1 mozzarella , i biter
1 neve cherrytomater , delt i to
frisk basilikum
god olivenolje (litt)

SLIK GJØR DU

Kok aspargesen i vann tilsatt salt og sukker – i ca 3 minutter, og avkjøl deretter i kaldt vann slik at kokeprosessen slutter. Del aspargesen i 2-3 biter.

Anrett gjerne salaten direkte på tallerkenen: Fordel skinkeskivene på tallerkenen og ha deretter honningmelon, tomater, mozzarella, basilikumblader og ristede pinjekjerner over. Ha noen dråper av din beste olivenolje over og server sammen med godt brød, for eksempel eltefri foccacia.

Ha en fin mandag!

Skriv ut
  1. Trine,
    jeg henter inspirasjon til helgens grillparty hos deg! Det vil bli sjokoladekake og denne salaten vil passe fortreffelig til både grillet kjøtt og fisk.
    Takk for at du deler.
    Beste hilsen fra Superkokken 🙂

  2. Hei!

    Jeg lurer på om det er noen spesiell grunn til at man skal koke aspargesene i vann tilsatt sukker i tillegg til salt? Er dette pga av smaken eller finnes det en annen årsak? 🙂

    Lærer masse nye spennende oppskrifter av bloggen din!

    Hilsen Oda

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste