På varme, late feriedager er kunsten å gjøre det så enkelt og godt som mulig. Som for eksempel denne friske salaten som du raskt slenger sammen, enten det er til lunsj, middag eller kvelds. Til to trenger du omtrent:
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
70-100 g | parmaskinke |
6-10 | asparges , i biter |
1/2 | honningmelon , i terninger |
1 neve | pinjekjerner , ristet |
1 | mozzarella , i biter |
1 neve | cherrytomater , delt i to |
frisk basilikum | |
god olivenolje (litt) |
SLIK GJØR DU
Kok aspargesen i vann tilsatt salt og sukker – i ca 3 minutter, og avkjøl deretter i kaldt vann slik at kokeprosessen slutter. Del aspargesen i 2-3 biter.
Anrett gjerne salaten direkte på tallerkenen: Fordel skinkeskivene på tallerkenen og ha deretter honningmelon, tomater, mozzarella, basilikumblader og ristede pinjekjerner over. Ha noen dråper av din beste olivenolje over og server sammen med godt brød, for eksempel eltefri foccacia.
Ha en fin mandag!
Publisert 4. 7. 2011
Trine,
jeg henter inspirasjon til helgens grillparty hos deg! Det vil bli sjokoladekake og denne salaten vil passe fortreffelig til både grillet kjøtt og fisk.
Takk for at du deler.
Beste hilsen fra Superkokken 🙂
Så gøy! Håper det smaker! 😉
Hei!
Jeg lurer på om det er noen spesiell grunn til at man skal koke aspargesene i vann tilsatt sukker i tillegg til salt? Er dette pga av smaken eller finnes det en annen årsak? 🙂
Lærer masse nye spennende oppskrifter av bloggen din!
Hilsen Oda
Aspargesen smaker bedre med litt sukker i kokevannet. 😉