En av de mest populære oppskriftene på bloggen (og hjemme hos oss) denne sommeren har vært pulled pork. For variasjonens skyld prøvde jeg meg også på en ny variant av pulled chicken tidligere i sommer, med spennende smaker og kombinasjoner, etter delvis inspirasjon fra siste nummer av Tara Smak. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KYLLING

1 kylling ca. 1,5 kg
1 sjalottløk , grovt hakket
1 hvitløk (hel)

KRYDDERPASTA

2 ts tørket oregano
2 ts malt ingefær
2 ts tørket koriander
1 ts malt muskat
1 ts salt (ca.)
2-3 sjalottløk , finhakket
1/2 rød chili (eller 1 grønn jalapeno-chili)
1/2 sitron (skallet av en sitron)
2 ss nøytral olje

SAUS

3 dl eplemost
2 ts dijonsennep (ca.)
1-2 ts brunt sukker
salt og pepper

RÅKOSTSALAT

1 fennikel , finsnittet
1 eple , i tynne staver
1 liten rødløk , i tynne båter
3 reddiker , i tynne skiver
1/2 ts sukker (ca.)
1/2 sitron , saften (ca.)
salt og pepper

MYNTEDRESSING

2 dl (gresk) yoghurt
10 mynteblader (ca.)
2 ts dijonsennep (ca.)
sitronsaft (litt)
salt og pepper

TILBEHØR

pitabrød (eller hamburgerbrød)
ovnsbakte potetbåter (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Pulled chicken med råkostsalat og myntedressing

Pulled chicken med råkostsalat og myntedressingSett stekovnen på ca. 125 grader (over- og undervarme).

Del kyllingen i to fra hals til stjert, og fjern skinnet. Bland sammen alle ingrediensene til krydderpastaen og kjør den glatt i en liten mikser med kniver/stavmikser. Gni kyllingen inn med krydderpastaen og stek den ca. 2 minutter på alle sider. Legg den deretter i et ildfast fat med snittsiden ned. Skjær toppen av hvitløken og legg den sammen med kyllingen og sjalottløken. Bland deretter sammen ingrediensene til sausen og hell oppi det ildfaste fatet. Kle formen med aluminiumsfolie og stek ved 125 grader (midt i ovnen) i 2-2 1/2 time, til kyllingen er gjennomstekt.

Lag pitabrød etter oppskriften. Jeg prikket brødene med en spisepinne før jeg stekte dem, for å unngå at de blåste seg opp så mye.

Pulled chicken med råkostsalat og myntedressing - pita

Skjær opp grønnsakene til råkostsalaten som angitt ovenfor og ha i en bolle. Smak til med sukker, sitronsaft og nykvernet sort pepper.

Ha yoghurten i en liten bolle og smak til med sennep, sitronsaft, salt og pepper.

Når kyllingen er ferdigstekt heller du sausen over i en liten kjele sammen med sjalottløken og hvitløkfeddene (klem dem ut fra «skallet»). Kok inn sausen til ca. halvparten og kjør den glatt med en stavmikser eller lignende. Smak til med salt og pepper.

Pulled chicken med råkostsalat og myntedressing

Bruk to gafler og «riv» kyllingkjøttet fra hverandre. Tilsett den varme sausen og rør forsiktig sammen.

Server kyllingen på pitabrød (eller hamburgerbrød), sammen med råkostsalat og myntedressing, og eventuelt ovnsbakte potetbåter.

Pulled chicken med råkostsalat og myntedressing

ENJOY!

Skriv ut
  1. Hei! Gleder meg til å lage pulled chicken, men ble litt i tvil mht tørket koriander. Er det det samme som malt koriander? Forøvrig er jeg stor fan av bloggen din, uvurderlig inspirasjon til både hverdags og fest.

  2. Trodde sjarlottløken skulle i blenderen som en del av denne krydderpasten jeg, så skjønner ikke at sausen skal kokes inn med sjarlottløken og hvitløken! Har jeg misforstått?

  3. Aldeles nyyyydelig.
    Fikk denne retten servert i dag – og oppskriften lagres blant mine favoritter 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste