En av de mest populære oppskriftene på bloggen (og hjemme hos oss) denne sommeren har vært pulled pork. For variasjonens skyld prøvde jeg meg også på en ny variant av pulled chicken tidligere i sommer, med spennende smaker og kombinasjoner, etter delvis inspirasjon fra siste nummer av Tara Smak. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
KYLLING
1 | kylling ca. 1,5 kg |
1 | sjalottløk , grovt hakket |
1 | hvitløk (hel) |
KRYDDERPASTA
2 ts | tørket oregano |
2 ts | malt ingefær |
2 ts | tørket koriander |
1 ts | malt muskat |
1 ts | salt (ca.) |
2-3 | sjalottløk , finhakket |
1/2 | rød chili (eller 1 grønn jalapeno-chili) |
1/2 | sitron (skallet av en sitron) |
2 ss | nøytral olje |
SAUS
3 dl | eplemost |
2 ts | dijonsennep (ca.) |
1-2 ts | brunt sukker |
salt og pepper |
RÅKOSTSALAT
1 | fennikel , finsnittet |
1 | eple , i tynne staver |
1 | liten rødløk , i tynne båter |
3 | reddiker , i tynne skiver |
1/2 ts | sukker (ca.) |
1/2 | sitron , saften (ca.) |
salt og pepper |
MYNTEDRESSING
2 dl | (gresk) yoghurt |
10 | mynteblader (ca.) |
2 ts | dijonsennep (ca.) |
sitronsaft (litt) | |
salt og pepper |
TILBEHØR
pitabrød (eller hamburgerbrød) | |
ovnsbakte potetbåter (kan sløyfes) |
SLIK GJØR DU
Sett stekovnen på ca. 125 grader (over- og undervarme).
Del kyllingen i to fra hals til stjert, og fjern skinnet. Bland sammen alle ingrediensene til krydderpastaen og kjør den glatt i en liten mikser med kniver/stavmikser. Gni kyllingen inn med krydderpastaen og stek den ca. 2 minutter på alle sider. Legg den deretter i et ildfast fat med snittsiden ned. Skjær toppen av hvitløken og legg den sammen med kyllingen og sjalottløken. Bland deretter sammen ingrediensene til sausen og hell oppi det ildfaste fatet. Kle formen med aluminiumsfolie og stek ved 125 grader (midt i ovnen) i 2-2 1/2 time, til kyllingen er gjennomstekt.
Lag pitabrød etter oppskriften. Jeg prikket brødene med en spisepinne før jeg stekte dem, for å unngå at de blåste seg opp så mye.
Skjær opp grønnsakene til råkostsalaten som angitt ovenfor og ha i en bolle. Smak til med sukker, sitronsaft og nykvernet sort pepper.
Ha yoghurten i en liten bolle og smak til med sennep, sitronsaft, salt og pepper.
Når kyllingen er ferdigstekt heller du sausen over i en liten kjele sammen med sjalottløken og hvitløkfeddene (klem dem ut fra «skallet»). Kok inn sausen til ca. halvparten og kjør den glatt med en stavmikser eller lignende. Smak til med salt og pepper.
Bruk to gafler og «riv» kyllingkjøttet fra hverandre. Tilsett den varme sausen og rør forsiktig sammen.
Server kyllingen på pitabrød (eller hamburgerbrød), sammen med råkostsalat og myntedressing, og eventuelt ovnsbakte potetbåter.
ENJOY!
Hei Trine
2 ferske kyllinger innkjøpt. Dette skal lages! Pulled pork er jo allerede en favoritt.
Hei! Gleder meg til å lage pulled chicken, men ble litt i tvil mht tørket koriander. Er det det samme som malt koriander? Forøvrig er jeg stor fan av bloggen din, uvurderlig inspirasjon til både hverdags og fest.
Trodde sjarlottløken skulle i blenderen som en del av denne krydderpasten jeg, så skjønner ikke at sausen skal kokes inn med sjarlottløken og hvitløken! Har jeg misforstått?
Aldeles nyyyydelig.
Fikk denne retten servert i dag – og oppskriften lagres blant mine favoritter 🙂
Hei
Kyllingen måtte en tur i i fryseren før jeg fikk laget dette. Kjempegodt og friskt med fennikelsalat og mynteyoghurt. Overraskende drøyt , en kylling holder til 2 middager til -men kanskje restene kan brukes i en pastarett. Fant forresten også en god glutenfri pitabrød oppskrift også her http://monakristinbloggen.blogspot.no/2013/03/perfekte-glutenfrie-pitabrd.html?m=1
Lagde en stoooor porsjon i dag. Suksess som alltid. God helg 🙂