Har du smakt potetsuppe med purreløk? En nydelig suppe til forrett eller hovedrett, som kan serveres varm eller kald - og toppes med tilbehør etter smak og behag. Suppen serveres her med sprøstekt bacon, cheddar, chiliflakes og friske urter.
Ingredienser
SUPPEN
500 g | poteter , i grove biter |
1-2 | purreløk , i grove biter |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1-2 ss | smør eller nøytral olje |
10 dl | kyllingkraft eller utblandet fond (ca.) |
2 dl | kremfløte eller matfløte |
50 g | cheddar (eller parmesan), revet |
1-2 ts | dijonsennep (kan sløyfes) |
1/4 - 1/2 | sitron , saften |
salt og pepper |
GARNITYR & TILBEHØR
150 g | bacon , i små terninger |
cheddar (eller parmesan), revet | |
chiliflak | |
friske urter , hvis du har | |
rundstykker eller annet godt brød |
SLIK GJØR DU
Skrell potetene og del dem i jevnstore biter. Fjern det ytterste laget av purren og skyll godt, og skjær den opp i jevnstore biter. Hakk hvitløken grovt.
Finn frem en gryte og stek purreløk og hvitløk i litt smør eller nøytral olje, til purren faller sammen. Tilsett deretter poteter og kyllingkraft (eventuelt grønnsakskraft, dersom du ønsker å lage en vegetarisk suppe) og gi det hele et oppkok. La det koke til potetene er møre, etter ca. 20 minutter. Kjør grønnsakene med en stavmikser eller blender, til du har en jevn suppe. Tilsett kremfløte og revet cheddar, og gi suppen et raskt oppkok. Tilsett eventuelt litt mer kyllingkraft (eller litt vann) dersom suppen er tykk. Smak til med sennep, salt, pepper og litt sitronsaft.
Skjær baconet i små terninger og stek i nøytral olje, til baconet er sprøtt.
Server suppen rykende varm, toppet med bacon, cheddar, urter og gjerne chiliflakes for litt ekstra smak. Server rundstykker eller godt brød som tilbehør.
VELBEKOMME!
Kjempegod suppe! Den blir nok en gjenganger hos oss.
Så hyggelig å høre at den falt i smak! 🙂
Nydelig suppe! Blir en gjenganger her
Så hyggelig å høre at den falt i smak! Tusen takk for tilbakemeldingen!
Nydelig suppe!
Så hyggelig å høre at den falt i smak! Tusen takk for tilbakemeldingen!