Her kommer en potetsalat som smaker godt til både kjøtt, kylling og fisk (uansett om den er grillet eller ikke). Den deilige sennepsvinaigretten med et hint av sitron setter en utrolig god smak på salaten.
Ingredienser
800 g | poteter (kokefaste) |
1 | rødløk , i tynne båter |
4 | reddiker , i tynne skiver |
1 ss | dijonsennep |
1 ss | grov sennep |
2 ts | flytende honning |
1/2 | sitron , skall og saft |
1 dl | nøytral olje |
salt og pepper | |
2-3 ss | hakkede urter (persille, gressløk eller timian) |
SLIK GJØR DU
Vask eller skrell potetene, og kok dem møre i saltet vann. Damp dem tørre og sett til avkjøling. Del potetene i jevnstore biter og ha dem i en bolle sammen med rødløk og reddiker.
Rør sammen sennep, honning og sitronsaft, og visp inn oljen i en tynn stråle. Smak til med finrevet sitronskall (kun det gule), salt og pepper. Vend vinaigretten inn i grønnsaksblandingen, og vend til slutt inn de friske krydderurtene. Serveres som tilbehør til kjøtt-, kylling- eller fiskeretter.
Potetsalaten er holdbar 2-3 dager når den oppbevares i kjøleskapet. Varier gjerne ved å tilsette eplebiter, spinat eller ruccula i salaten.
VELBEKOMME!
Jeg lager franske makroner ,følger oppskrift til punkt og prikke men føren blir alt for tykk. Hva er galt?
Kan jeg lage potetsalaten dagen før den skal serveres
Ja, det går fint.