Har du plommer i hagen, eller kjenner du noen du kan gå på slang hos - ja, da må du bare lage plommesyltetøy! Kjapt, enkelt og veldig, veldig godt!
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
1500 g | plommer (uten sten) |
1 dl | vann |
1 | sitron , saften (kan sløyfes) |
650 g | syltesukker (ca.) |
6 stk | syltetøyglass á ca. 3 dl |
SLIK GJØR DU
Skyll plommene, del dem i to og ta ut steinene. Ha plommene i en kjele sammen med sitronsaft og litt vann. La plommene koke på lav varme til de er myke. Tilsett mesteparten av sukkeret under stadig omrøring. Mengden sukker vil være avhengig av hvor søte plommene dine er, så smak deg frem til en fin balanse mellom det søte og det syrlige. La det koke noen minutter, til syltetøyet tykner.
Ha syltetøyet på rene, varme glass (les her om hvordan du rengjør syltetøyglass) og sett umiddelbart på lokken. Avkjøl syltetøyet og oppbevar det deretter mørkt og kjølig.
TIPS
- Du kan gjerne benytte frosne (opptinte) plommer når du skal lage syltetøy.
- Dersom du ikke har syltesukker kan du benytte vanlig sukker og tilsette pektin el. etter anvisningen på pakken.
- Flere oppskrifter med plommer finner du samlet her.
LYKKE TIL!
Publisert 6. 9. 2021
Skal jeg ta med safta av frosne plommer ved koking av syltetøy?