En rask og velsmakende høstdessert for deg som har noen plommer og en liten skvett konjakk på lur.
Ingredienser
750 | plommer |
125 g | sukker , smak til |
1/2 | vaniljestang |
2-3 ss | konjakk (kan sløyfes) |
2-3 ss | vann |
gresk yoghurt eller kremfløte, crème fraïche, vaniljeis el. | |
flytende honning , smak til | |
litt krønsj , for eksempel smuldret kjeks eller granola |
SLIK GJØR DU
Skyll plommene, del dem i to og ta ut stenene. Gi sukker, vann og konjakk et raskt oppkok. Ønsker du ikke å benytte konjakk kan det erstattes med samme mengde vann. Splitt vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha i laken sammen med vaniljestangen. Legg plommene oppi med laken og la dem småkoke til de er så vidt møre. Pass på at de ikke blir overkokte! Sett plommene til avkjøling.
Plommedesserten serveres lunken eller kald med ønsket tilbehør, for eksempel gresk yoghurt smaksatt med bittelitt flytende honning. Du kan også benytte vaniljeis, stivpisket kremfløte eller lignende, hvis du heller foretrekker det. Gi gjerne desserten et lite dryss av krønsj, som for eksempel litt granola eller knuste kjeks, og server umiddelbart.
Velbekomme!
Laga denne i haust med ferske Viktoriaplommer. Nydelig! Serverte med vaniljekesam og knust kjekt. Laga den igjen i dag av plommer fra frysen. Akkurat like god! Serverte med crème fraïche og knust flatbrød.