Det er sommerferie, vi er på hytta, ute regner det og da bakes det gjerne når anledningen byr seg. Som for eksempel pizzasnurrer. Noen nytes til lunsj til juniors store begeistring, mens resten pakkes i poser og legges i fryseren. Kanskje de skal få være med på båttur dersom sola skulle titte frem, eller kanskje havner de i matboksen når turen går nordover til henholdsvis Trøndelag og Nordland med bil? Det er alltid kjærkomment med noen deilige pizzasnurrer på lur i fryseboksen.
Svingene i pizzasnurrene kan fylles etter smak og behag, og disse er fylt med en deilig kjøttsaus. Prøv dem du også, da vel!
Ingredienser
GJÆRDEIGEN
1200 g | hvetemel (ca.) |
50 g | fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær) |
1 ts | salt |
1/2 ts | sukker |
8 dl | vann , ca. 20 grader |
100 g | smør , i terninger |
KJØTTSAUSEN
400-500 g | kjøttdeig eller karbonadedeig |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1 liten | rødløk , finhakket |
2 ss | tomatpuré |
400 g | hermetiske tomater , hakkede |
salt og pepper | |
chiliflak (kan sløyfes) | |
frisk basilikum eller andre friske/tørkede urter, hakket | |
200 g | hvitost , revet |
SLIK GJØR DU
Ha alle ingredienser til gjærdeigen, med unntak av smøret, i en kjøkkenmaskin med eltekrok og elt i ca. 10 minutter på sakte til middels fart. Tilsett eventuelt mer hvetemel/vann dersom deigen virker klissete/tørr. Ønsker du en grovere variant som metter litt mer kan du erstatte litt av hvetemelet med for eksempel sammalt hvete (finmalt).
Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er godt eltet inn i deigen, etter 5-10 minutter. Øk farten underveis. Dekk bakebollen med lokk eller plast, og sett deigen på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse (ca. 45-60 minutter). Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme.
Mens deigen hever lager du kjøttsausen. Brun kjøttdeigen raskt i litt nøytral olje, til den er smuldrete og nesten gjennomstekt. La løken og hvitløken surre med de siste minuttene sammen med tomatpuréen. Tilsett deretter de hermetiske tomatene og la det hele putre uten lokk i ca. 15 minutter. Kjøttsausen skal ikke være «vassen». Smak til med friske eller tørkede krydderurter, chiliflak, salt og pepper. Sett sausen til avkjøling slik at den ikke er glovarm når du skal smøre den utover gjærdeigen.
Ha deigen på melet underlag og del i to like store deler. Kjevle hver del ut i en rektangulær leiv ca. 45 x 30 cm, og fordel halvparten av kjøttsausen utover leiven, men ikke helt ut mot kanten som er lengst fra deg. Fordel revet ost over og rull sammen (begynn med kanten som er nærmest deg). Del opp hver «rull» i ca. 15 «snurrer», og legg på bakepapirkledd stekebrett. Strø gjerne litt revet ost over snurrene også.
La pizzasnurrene etterheve under klede i 20-30 minutter.
Stekes ved 225 grader (over- og undervarme), midt i ovnen i 15-20 minutter, til pizzasnurrene er gyllen og gjennomstekte. Serveres umiddelbart, eller fryses ned etter at de er avkjølt på rist. Frosne pizzasnurrer bør få tine i romtemperatur og deretter varmes opp ved ca. 200 grader varmluft i ca. 5 minutter.
VELBEKOMME!
Jeg ble inspirert, så pizzasnurrer til kvelds her i dag!! (og litt til frysen) De var kjempegode!! Mmmm!!
Jeg syns det er lurt å ha reven ost i fyllet , da henger det godt sammen
Hei jeg lurte på om det går ann å lage pizzasnurrene me pizzamelet fra møllerens
Det går fint. 🙂
Hei
Går det ann å bruke pizzamele istedenfor vanlig mel i pizzasnurrene?
Pizzasnurrer har vært fast følge I matboksen til ungene I flere år og er kjempegode å ha med på tur. Jeg sper gjerne på fyllet med kokt og most blomkål, linser og gulrot mm. Enda sunnere! 🙂
Hei. Ser du har to forskjellige deiger til disse pizzasnurrene, der forskjellen er blant annet tilsatt melk og steketid? Hva Gjør denne forskjellen? Jeg har laget med gjærdeig og syns de ble litt harde etter steiking?
Hei!
Har du noen erfaring med å lage ferdig pizzasnurrene (men ikke steke dem), for så å sette de i kjøleskapet eller fryse dem direkte?
Syns alltid all gjærbakst er bedre første gang de stekes istedet for når de varmes opp etter feks tining.
Dette spørsmålet gjelder forsåvidt også for kanelsnurrene dine.
Tusen takk!
Henviser til spørsmålet frå Linn datert 9.jan. Har du noko erfaring med å fryse fersk/ustekt deig?
Er forresten stor tilhengar av bloggen din og brukar den som utgangspunkt for middagsplanlegging kvar søndag. Du gjer ein framifrå jobb og har gjort middagane våre til eit lyspunkt i kvardagen!
Tusen takk!
Jeg har dessverre ikke testet det selv.Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂
Fersk pizza deig kan fryses men jeg anbefaler å steke det lit, da slipper du å se fylket renne ut av snurene når de tiner.
Kan man kaldheve denne deigen over natten? Alternativt, er det mulig å bruke en oppskrift på pizzadeig som inneholder olivenolje og ikke smør?
Ja, du kan kaldheve deigen. Du kan også erstatte smøret med olivenolje, men smøret gjør at deigen blir lettere å kjevle ut (men det går fint med olivenolje også). Lykke til!
Fikk lyst på noe godt og det finner jeg alltid hos Trine.
Ble pizzasnurrer med kjøttsaus til kvelds
Jeg laget halv porsjon igår, da ble det 16 store pizzasnurrer. De er sååååå saftigere og gode. Tusen takk for super oppskrift!
Takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂
Nettopp laga dobbel porsjon! Kjempegode og veldig luftige
Så hyggelig å høre at de falt i smak! 🙂
Veldig god oppskrift! Luftig deig og deilig kjøttfyll!