Pizza smaker alltid godt, og her er en av favorittene hjemme hos oss, nemlig pizza parma med ruccula. Oppskriften gir en stor eller to små pizzaer.
Ingredienser
1 porsjon | pizzadeig |
1 porsjon | pizzasaus |
1 | mozzarella , i skiver |
rucculasalat | |
6 skiver | parmaskinke eller annen god spekeskinke |
frisk basilikum | |
litt | god olivenolje |
litt | parmesan , grovt revet |
SLIK GJØR DU
Lag pizzadeigen etter oppskriften og la den heve til dobbel størrelse. Omtrent 30-45 minutter før du skal steke pizzaen setter du bakesteinen/bakestålet i ovnen og setter ovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme). Du kan lese mer om steking av pizzabunn her.
Lag pizzasausen etter oppskriften, og finn frem tilbehøret slik at du har alt klart før du setter i gang.
Kjevle ut pizzadeigen til en tynn bunn og legg den på en bakepapirkledt stekeplate. Fordel pizzasaus og mozzarellaost over deigen. Ta bakesteinen ut av ovnen og ta tak i bakepapiret og dra pizzaen over på bakesteinen. Sett bakesteinen umiddelbart i ovnen (midterste rille) og stek til pizzaen er ferdigstekt, etter ca. 7 minutter (på 300 grader). Fordel parmaskinke, rucculasalat og basilikum over pizzaen, ringle over litt av din beste olivenolje, riv litt parmesan over, og server umiddelbart.
ENJOY!
Hei, vi er på jakt etter pizzaspade. Hvor har du kjøpt din?
Takk for super blogg!
Jeg har kjøpt den på Jernia, tror jeg, men det er mange år siden. Har ikke sett den siden (og du er slett ikke den første som spør).
Da vil jeg bare informere om at de selger pizzaspade på komplett.no 😉
Jernia
Jeg har faktisk den samme spaden på bildet, den fulgte med en steinplate kjøpt på jernia. Men liker best i tre, det får du kjøpt flere steder. Rafens etc. Bakingsteel.
Hei. Takk for en suveren blogg og kokebok!
Ser du skriver her: «litt god olivenolje».
Har du noen olivenoljer du kan anbefale, gjerne til ulike retter?
Ville vært supert!
Olivenoljer er et «landskap» jeg fortsatt synes er vrient.
Så utrolig mye å velge når man står å ser på hyllene i butikken.
Vanlig vs extra virgin osv..
Har skrevet litt om hvilke typer olivenolje jeg benytter her: http://trinesmatblogg.no/ravarer-og-slikt/
Noe tips på samme oppskrift for de med glutenallergi? 🙂