Få "restaurantfølelsen" hjemme, og lag pisket smør til brødet. Nytes på brødet alene, eller sammen med en god suppe, salat, gryterett, pai eller pastarett.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
200 g | meierismør , romtemperert |
1/2 ts | flaksalt |
1/4 ts | sort pepper , nykvernet |
SLIK GJØR DU
Pisk smøret i en kjøkkenmaskin, til smøret er hvitt og luftig. Smak til med flaksalt og nykvernet sort pepper.
Oppbevares i romtemperatur frem til det skal brukes (maks 12 timer). Oppbevares ellers i kjøleskap eller fryser, men må romtempereres før bruk.
Server smøret sammen med brød, og nyt det alene eller for eksempel som tilbehør til supper, gryterett, pai, pasta eller salater.
TIPS
- Varier med ulike smaker, tilsett for eksempel 1 fedd knust hvitløk og/eller finhakkede urter (basilikum, persille eller gressløk), eller 1/4 finhakket chili. Alternativt kan du smake til smøret med litt sherryeddik (ca. 1/2 ts).
- Gjør gjerne som meg, lag en porsjon og del den i to. Den ene delen benyttes sammen med brød. Den andre delen tilsettes hvitløk og finhakkede urter, og puttes i fryseren. Ypperlig som hvitløkssmør oppå for eksempel biffen, fisk eller grillmat. (Kan selvsagt også tines opp og serveres romtemperert som tilbehør til brød.)
VELBEKOMME!
Publisert 9. 4. 2020
Hei. Ca hvor lenge pisker du, og hva slags smør bruker du? 🙂
Jeg bruker meierismør, som det står i oppskriften. Pisker til smøret blir hvitt, etter 5-10 minutter.
Hei, kan man også piske smøret for hånd eller bruke blender til denne oppskriften? 🙂
Kan en piske opp smøret igjen etter at det har vært i kjøleskapet?