Få "restaurantfølelsen" hjemme, og lag pisket smør til brødet. Nytes på brødet alene, eller sammen med en god suppe, salat, gryterett, pai eller pastarett.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

200 g meierismør , romtemperert
1/2 ts flaksalt
1/4 ts sort pepper , nykvernet

SLIK GJØR DU

Pisket smør

Pisk smøret i en kjøkkenmaskin, til smøret er hvitt og luftig. Smak til med flaksalt og nykvernet sort pepper.

Oppbevares i romtemperatur frem til det skal brukes (maks 12 timer). Oppbevares ellers i kjøleskap eller fryser, men må romtempereres før bruk.

Server smøret sammen med brød, og nyt det alene eller for eksempel som tilbehør til supper, gryterett, pai, pasta eller salater.

Pisket smør

TIPS

  • Varier med ulike smaker, tilsett for eksempel 1 fedd knust hvitløk og/eller finhakkede urter (basilikum, persille eller gressløk), eller 1/4 finhakket chili. Alternativt kan du smake til smøret med litt sherryeddik (ca. 1/2 ts).
  • Gjør gjerne som meg, lag en porsjon og del den i to. Den ene delen benyttes sammen med brød. Den andre delen tilsettes hvitløk og finhakkede urter, og puttes i fryseren. Ypperlig som hvitløkssmør oppå for eksempel biffen, fisk eller grillmat. (Kan selvsagt også tines opp og serveres romtemperert som tilbehør til brød.)

VELBEKOMME!

Skriv ut
    1. Jeg bruker meierismør, som det står i oppskriften. Pisker til smøret blir hvitt, etter 5-10 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste