I hverdagen går det fort i svingene, og da ender ofte mesteparten av det som skal serveres i samme gryte, eller som her i et ildfast fat i stekovnen. Kunsten ligger i å putte oppi ingrediensene i riktig rekkefølge, og at de får kose seg i ovnen omtrent så lenge de trenger for å bli passe stekt.
Her kommer hverdagstorsken også i nytt selskap, nemlig med byggris. Byggris er naturlig fremstilt av byggryn, er rik på kostfiber og metter lenge. Et godt og litt annerledes tilbehør. Til 3 trenger du omtrent:
Ingredienser
500 g | torskefilet i 3 skiver |
6-9 | cherrytomater |
1/2 | squash , i biter |
maldonsalt | |
1/2 porsjon | basilikumpesto, |
byggris | |
1 neve | soltørkede tomater i olje , finhakket |
1-2 ss | olje fra tomatene |
frisk basilikum , finhakket |
SLIK GJØR DU
Begynn med tomatene og squashen. Legg de i et smurt ildfast fat som også rommer fisken. Ringle over litt olivenolje og stek i ovnen på 200 grader mens du forbereder resten av måltidet (ca 10 minutter). Legg fiskefiletene på det samme fatet og krydre med maldonsalt og fordel pestoen over. Stekes i ca 12-15 minutter, til den er passe stekt og såvidt faller fra hverandre.
Tilbered byggrisen etter anvisningen på pakken. Tøm av restvannet og la den dampe ca 1 minutt uten lokk på svak varme. Tilsett soltørkede tomater, olivenolje og finhakket basilikum.
Før du har kommet i gang er plutselig grytene klar til å settes på bordet.
Enjoy!
Hjelpes, dette var godt!:)
😉
Denne står nå i ovnen og jeg gleder meg til å smake!! Lukter himmelsk! 🙂
Hei du
Er byggris det samme som byggryn?
Hei
Hva drikker du til dette?
Skal server i selskap som en av flere retter hvor vin-mat kombo er viktig