Gratinerte pastaskjell i ulike varianter er populær mat til både hverdag og helg. Her får pastaskjellene selskap av en smakfull tomatsaus og deilig spinat- og ricottafyll. Dette er også populær venninnemat, gjerne med en italiener i glasset.
Ingredienser
TOMATSAUS
1 | rødløk , i små terninger |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
nøytral olje til steking | |
1 dl | hvitvin eller 1 ts hvitvinseddik (se tips) |
1 1/2 dl | grønnsakkraft eller kyllingkraft |
400 g | hermetiske tomater , hakkede |
400 g | hermetiske cherrytomater |
frisk basilikum , finsnittet | |
sukker | |
salt og pepper |
SPINAT- OG RICOTTAFYLL
300 g | frisk spinat eller tilsvarende mengde frossen |
250 g | ricotta eller cottage cheese |
50 g | parmesan , finrevet |
1 | eggeplomme |
malt muskatnøtt | |
salt og pepper |
PASTA & TILBEHØR
300 g | pastaskjell |
brød | |
parmesan | |
frisk basilikum | |
extra vigin olivenolje |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløken steke med de siste minuttene. Tilsett hvitvinen og la det stå å surre til vinen er nesten kokt inn. Tilsett kraft og hermetiske tomater og la det stå og småkoke til sausen tykner noe. Smak til med basilikum, sukker, salt og pepper.
Kok pastaskjellene til de er al dente (til den er myk, men fremdeles har litt tyggemotstand), og hell av vannet.
Skyll og rens spinaten, og ha den deretter i kokende vann i ca. 1 minutt, til den faller sammen. Ha spinaten i et dørslag og skyll den forsiktig under kaldt vann. La vannet renne av og hakk deretter opp spinaten. Rør sammen ricotta, parmesan og eggeplommen, og rør deretter inn i spinaten. Smak til med malt muskatnøtt, salt og pepper. Ha gjerne blandingen i en sprøytepose.
Finn frem en smurt ildfast form, ca. 32 x 20 cm. Ha pastaskjellene i formen og sprøyt ricottablandingen inn i pastaskjellene ved hjelp av sprøyteposen. Du skal ikke fylle alle pastaskjellene, og det gjør ikke noe om noe av blandingen havner utenpå. Pass bare på at pastaskjellene med ricottafyll blir sånn noenlunde jevnt fordelt i formen. Fordel deretter tomatsausen over pastaen. Stekes på midterste rille i ca. 20 minutter.
La retten hvile i ca. 5 minutter og nyt den med et dryss revet parmesan, godt brød og noen dråper av din beste olivenolje.
TIPS
- Hvitvinen kan eventuelt erstattes med ca. 1 ts hvitvinseddik som tilsettes sammen med tomatene.
- Ricotta kan eventuelt erstattes med cottage cheese.
- Topp gjerne retten med litt mozzarella før du steker den.
VELBEKOMME!
Jag lagade denna rätt idag. SÅ GOD! Verkligen värd mödan. Lagade en portion mjölkfri till min allergiska dotter. Bytte ricottan mot Oatlys PåMackan och tog bort osten. Den blev också bra.
Så hyggelig å høre at den falt i smak! 🙂
Kjempegod 😀
Så hyggelig å høre at den falt i smak! Takk for din tilbakemelding!
Hei. Tipper at både cherrytomatene og hakkede tomatene skal i samtidig?
Ja.
Veldig god. Fikk masse skryt av gjestene
Hei Trine, dette var middagen i dag og den gikk rett Inn på favorittlista.
Tusen takk for mange deilige oppskrifter.
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak, og at den kommer med på favorittlisten! Tusen takk for tilbakemeldingen din!