Kjappe og gode pastaretter har reddet mang en travel ettermiddag hjemme hos oss. I denne varianten, som står på bordet etter 15-20 minutter, får pastaen selskap av en fyldig pastasaus med parmesan, erter, ruccula og en smakfull spekepølse.
Ingredienser
100 g | spekepølse |
4 porsjoner | pasta , feks. pappardelle |
2 | sjalottløk , finhakket |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
2 ss | nøytral olje |
3 dl | matfløte eller kremfløte |
200 g | erter (gjerne frosne) |
50 g | ruccula eller spinat |
75 g | parmesan , revet |
1/2 | sitron , revet skall + saft |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til den er al dente.
Skjær løk og hvitløk som angitt. Del opp pølsen i små terninger (hvis du benytter hel pølse) eller strimler (hvis du benytter oppskåret).
Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløken steke med de siste minuttene. Tilsett matfløte, erter, ruccula og mesteparten av parmesanen. Gi pastasausen et forsiktig oppkok, og smak til med sitronskall, sitronsaft, salt og nykvernet sort pepper. Hell pastasausen over pastaen, og vend forsiktig sammen. Fordel pølsebitene over og nyt retten umiddelbart, gjerne toppet med litt revet parmesan og friske krydderurter.
VELBEKOMME!