Kombinasjonen pasta, chorizo, paprika og rød pesto blir aldri feil - og er du litt kjapp på labben så står middagen på bordet innen en halvtime!
Ingredienser
PASTA, CHORIZO & GRØNNSAKER
400 g | pasta |
2 | sjalottløk , finhakket |
200 g | chorizo (spicy type), i terninger |
nøytral olje | |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
1 | rød paprika , i terninger |
1 | gul paprika , i terninger |
1 ts | paprikapulver |
1/2 ts | kajennepepper |
100 g | cherrytomater , delt i to |
chiliflak | |
parmesan | |
frisk basilikum | |
brød |
RØD PESTO
100 g | soltørkede tomater |
2 ss | pinjekjerner |
2 ss | parmesan , revet |
4 ss | extra virgin olivenolje |
1 ss | sitronsaft , smak til |
salt og pepper , smak til |
SLIK GJØR DU
Skjær opp alle ingrediensene, slik at du har alt klart.
Lag rød pesto ved å kjøre soltørkede tomater, pinjekjerner (ristet i tørr stekepanne), parmesan og olivenolje i en kjøkkenmaskin med kniver, til alt er godt blandet. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til den er al dente (se tips her). Ta vare på 1/2-1 dl av pastavannet.
Stek løk og chorizo i litt nøytral olje i en stekepanne med høye kanter eller en vid kjele, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk, paprika og krydder og la det stå å surre på svak til middels varme til paprikaen er mør.
Rør pestoen inn i chorizoblandingen og vend deretter inn cherrytomater og den nykokte pastaen + ca. 1/2 dl av pastavannet inn i blandingen. Smak til med salt og pepper, om nødvendig. Serveres umiddelbart med et dryss chiliflak, revet parmesan og basilikumblader, hvis du har. Nytes med godt brød og en liten dæsj av din beste olivenolje.
VELBEKOMME!
Hei 🙂 Tenkte å prøve denne retten til en venninde middag i feb.Er ikke så vant med å bruke soltørket tomat,så på butikken de hadde tørkede å noen på glass i olje. Hvilken type bruker du/passer best til denne retten/pestoen?
Helt nydelig og enkel rett å lage. Dvs, jeg jukset og brukte ferdiglaget pesto
Takk for hyggelig tilbakemelding! Alltid gøy å høre at det er flere enn familien og jeg som liker oppskriftene. 🙂
Laget denne sammen med hjemmelaget pasta. Hadde noen gode kvalitets oliven ved siden av også. Fantastisk nydelig
Høres nydelig ut!