Nok en pastafavoritt, med deilige kjøttboller.
Ingredienser
Kjøttboller
400 g | kjøttdeig eller karbonadedeig |
1-2 | sjalottløk , finhakket |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
20 g | parmesan finrevet (ca.) |
salt og pepper |
Saus
2 fedd | hvitløk , i tynne skiver |
chiliflak (smak til) en klype | |
1/2 ts | fennikelfrø , knuste |
1 boks | hermetiske tomater |
0,75 dl | rødvin |
1/2 ts | sukker |
1 ss | kapers |
1 neve | sorte oliven |
*
Pasta penne | |
persille , finhakket | |
parmesan |
SLIK GJØR DU
Bland sammen ingrediensene til kjøttbollene i en stor bolle og smak til med salt og pepper. Form kjøttboller i ønsket størrelse. Stek kjøttbollene i smør i to omganger, til de har fått en fin stekeskorpe over det hele. Legg til side.
Fres hvitløken et par minutter og tilsett deretter chiliflak og fennikelfrø, og la det surre med i et par minutter. Tilsett hermetiske tomater, rødvin og sukker. Rødvinen kan eventuelt erstattes med 1-2 ts rødvinseddik og 0,75 dl vann. La sausen putre i ca 10 minutter uten lokk. Tilsett kapers, oliven og kjøttbollene, og la det trekke med 8-10 minutter, til kjøttbollene er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper, og gi gjerne retten et lite persilledryss ved servering.
Kok pastaen til den blir al dente. Tips til koking av pasta finner du her.
Serveres med godt brød og fersk parmesan.
Enjoy!
Dette fikk jeg lyst på. Har «dessverre» en suppekjele fra i går, men tror jeg bytter ut morgendagens middag med denne 🙂
Huffda, slike middagsrester er bare gode å ha av og til… ;). Denne pastaretten kan fint gjemmes til i morgen eller en annen dag… Lykke til! 🙂
Hei!!
Hva ville du brukt i stede når man ikke har en skvett rødvin for hånden??
Kjersti 🙂
Haha.. snakk om å lese HELE oppskriften før man spør 😀 Sorry!!!
Ansjos? Trodde det var nødvendig i denne sausen?
Ja, det skal nok være ansjos i den autentiske utgaven, derfor ble også «» tatt i bruk i tittelen. 😉
Denne var helt fantastisk;) namnam!!!! gleder meg til dagens torskerett;)
Lagde denne retten i dag – dog saus uten fennikelfrø som jeg ikke fikk tak i. Var uansett kjempegodt og lettvint så skal gjenta denne 🙂
For en fantastisk pasta. Her i huset elsket vi den både liten og stor. http://hmoholt.blogspot.com/2012/01/pasta-puttanesca.html
Hvor får du tak i fenikkelfrø?
Tusen takk for herlig oppskrift. Denne kommer til å bli jevnlgi brukt her i huset.
Hilde .)
Denne ble dagens middag hos oss. Nok en suksess middag fra dine opskrifter 🙂 Jeg fikk heller ikke tak i fenikkelfrø 🙁