Fisk er fastfood, og går faktisk kjappere å tilberede enn ferdigpizza. Noen minutter på hver side i stekepannen, og vips er maten klar. Laksen har her fått selskap av en fennikelsalat med blant annet eple og rødløk i, og med en syrlig rømmedressing til. Junior fikk litt ekstra med eplebiter på tallerkenen og forsynte seg så grådig av dressingen at han måtte lage opp litt ekstra, og konkluderte med "dette smakte nesten som dessert, mamma!" Dette er med andre ord også barnevennlig fastfood! Til 4 porsjoner trenger du ca 20 minutter og:
Ingredienser
PANNESTEKT LAKS OG VILLRIS
600-800 g | fersk laks i porsjonsstykker |
salt og pepper | |
olje og smør til steking | |
4 porsjoner | villris , tilberedt etter anvisningen på pakken (eller annet tilbehør) |
FENNIKELSALAT
1 | fennikel , finstrimlet |
1 | liten rødløk , i tynne båter |
2 | vårløk , strimlet |
1 | eple , i tynne staver |
1/2 | sitron , saften (ca.) |
salt og pepper | |
sukker (litt) | |
persille eller gressløk (eventuelt litt ), finhakket |
SITRONRØMME
4 ss | lettrømme |
1/2 | sitron , revet skall og litt saft (ca.) |
salt og pepper | |
sukker (litt) |
SLIK GJØR DU
Kok villrisen etter anvisningen på pakken.
Skjær opp og bland ingrediensene til fennikelsalaten. Skjær opp eplet helt til slutt. Smak til med salt, pepper og sukker, og litt sitronsaft. Bland salaten godt sammen, og gi den gjerne et lite dryss med friske krydderurter, hvis du har.
Krydre laksen med salt og pepper og stek den i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side, til den er passe stekt. Tilsett gjerne en klatt smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken. Pass på at du ikke steker laksen for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.
Ha rømmen i en liten bolle, og smak til med revet sitronskall (kun det gule), litt sitronsaft, salt, pepper og sukker. Rør godt sammen.
Server laksen sammen med fennikelsalaten, og drypp sitronrømmen over fisken. Serveres med villris eller annet ønsket tilbehør.
Enjoy!
Laget denne i dag og må si den va kjempegod! Takk for en god oppskrift 🙂
Denne var bare helt nydelig. Fenikkelsalaten va akkurat det lille ekstra som gjorde denne retten spesiell
Du gjør hverdagen og livet bedre med oppskrifter som denne. Du har helt rett i at dette er like raskt som fastfood
Denne skal testes til middag I dag, gleder meg! 🙂 Takk for en fantastisk flott og «tilgjengelig» matblogg, passer til og med til et studentbudsjett 🙂 Har hentet masse inspirasjon og matglede fra bloggen din!
Dette skal prøves i dag, men jeg lurer på om du har tips til hva jeg kan bruke i stedet for eple i fennikelsalaten?