Panert sei vekker gode minne fra barndommen, mammas panerte sei. Panert sei på 70-tallet ble servert med poteter, gulrøtter og remulade som tilbehør. Panert sei anno 2016 er blant annet panert med litt finrevet parmesan og får selskap av en fargerik og smakfull ratatouille. Begge variantene kan anbefales - hvilken liker du best?
Ingredienser
PANERT SEI
600 g | seifilet (eller torsk), i serveringsstykker |
1/2 | sitron , saften (smak til) |
2 | egg , sammenvispet |
5 ss | griljermel/brødrasp eller panko |
50 g | parmesan , finrevet |
5 ss | hvetemel |
nøytral olje , til steking | |
salt og pepper |
RATATOUILLE
1 | rødløk , i terninger (ca. 1 x 1 cm) |
2 | paprika (gjerne rød og gul), i terninger (ca. 2 x 2 cm) |
1 | squash , i terninger |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
300 g | hermetiske tomater , hakket |
1 ts | tørket timian (smak til) |
1 ss | balsamicoeddik , vellagret type (smak til) |
1-2 ts | sukker (smak til) |
salt og pepper | |
frisk basilikum eller persille |
TILBEHØR
1 | sitron , i båter |
4 porsjoner | poteter , ris eller pasta |
SLIK GJØR DU
Lag ratatouille etter oppskriften, samt kok poteter, ris eller pasta.
Skjær opp fisken i jevnstore biter og drypp over litt sitronsaft. Finn frem tre vide skåler. Ha hvetemel, salt og pepper i den ene, visp sammen eggene i den andre, og ha griljermel og parmesan i den tredje. Sånn, nå er du klar til å panere! (Hvis du vil lage panert sei a la 70-tallet kan du droppe parmesan og erstatte den med griljermel/brødrasp/panko.)
Vend fiskebitene først i melblandingen slik at den er helt dekket av mel, og ha den deretter oppi eggeblandingen – før du til slutt dypper den oppi parmesanblandingen slik at fisken har et jevnt lag over det hele. Legg den panerte fisken på en ren, stor tallerken, og gjør det samme med resten av fiskebitene.
Finn frem en vid stekepanne. Stek fisken (i to omganger) i litt nøytral olje på litt over middels temperatur, ca. 2-3 minutter på hver side, til den er gyllen og fin på begge sider, og fisken er gjennomstekt.
Server fisken umiddelbart, med rykende varm ratatouille, en sitronbåt og poteter/pasta/ris som tilbehør.
VELBEKOMME!
En av de bedre fiskemiddagene vi har hatt på lenge 🙂
Nydelig rett! Paneringen ble sprø og smakte uendelig mye bedre enn ferdigpanert sei. Personlig syns jeg pasta er klart å foretrekke fremfor ris/potet til denne retten, men det er smak og behag:-)
Fantastisk god rett 🙂 Beste fiskemiddagen alle fire hjemme har smakt noen gang 🙂
Så utrolig hyggelig å høre! 🙂
En skikkelig fulltreffer. Vi har laget den både med sei (en undevudert fisk) og med kveite.