Fiskebilen var innom noen dager før påske og min kjære hamstret nok en kasse med frossen torskerygg, noe som vil innebære flere nye torskeoppskrifter på bloggen i tiden fremover. Hjemme hos oss er vi alle utrolig glade i torsk, og jeg synes også det er gøy å finne nye måter å variere tilbehør og tilberedningen på i en hektisk hverdag. Jeg benyttet villris som tilbehør, og torskeretten ble tilberedt mens villrisen kokte - så dette er "fastfood", sunn og god sådan! Til to store og en liten trenger du omtrent:
Ingredienser
400 g | torskerygg , i porsjonsstykker |
maldonsalt | |
10 skiver | italiensk salami (ca.), i strimler |
1 , i tynne båter | rødløk |
1-2 fedd | hvitløk , delt i to på langs |
1 pose | babyspinat |
salt og pepper | |
2 | gulrøtter , i tykke skiver |
chiliolje | |
god olivenolje | |
villris eller annet tilbehør |
SLIK GJØR DU
Legg torskeryggen i et ildfast fat og ha på litt maldonsalt. Stekes ved 180 grader i ca 15 minutter, eller til torsken såvidt faller fra hverandre. (Du kan fint benytte annen fisk i denne oppskriften, hvit eller rosa, om du ønsker.)
Stek salamistrimlene i tørr stekepanne, til de blir sprø. La de renne av på litt tørkepapir. Kok gulrøttene i lettsaltet vann til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Fres hvitløk og rødløk i smør eller olje, til løken er blank og myk. Tilsett spinaten og eventuelt litt mer smør/olje. La den surre til spinaten såvidt faller sammen. Smak til med salt og pepper og server umiddelbart. Fjern eventuelt de halve hvitløksfeddene.
Anrett torsken oppå spinaten, og salamien oppå torsken. Ringle over en god olivenolje og litt chiliolje. Jeg benyttet chilioljen til Oliviers&Co (som også er kjempegod på pasta og pizza). Server gulrøtter og eventuelt villris som tilbehør.
Enjoy!