Oreokake har etterhvert blitt fast dessert på barseltreffene på Cafe Barista på Strømmen'. Alle "må" liksom ha et stykke når vi er der, gode nyttårsforsetter eller ikke. Da jeg skulle ha barseltreff her hjemme for første gang, var derfor Oreokake et naturlig valg til kaffen. Oreokake er en enkel kake å lage, men oppvasken etterpå er formidabel, men verdt det!

En viktig ingrediens i Oreokaken er de berømte amerikanske Oreokjeksene, som nå er tilgjengelig i de fleste matvareforretningene. Du trenger ca. 450 gram til hele kaken. Jeg pleier å kjøpe 3 pakker og bruker derfor litt mer enn hva som står i oppskriften. I tillegg består kaken av en ostekrem og sjokolademousse.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Bunn

300 g Oreokjeks
100 g smør , mykt

Ostekrem

200 g nøytral kremost
2 1/2 dl melis
3 dl kremfløte
50 g Oreokjeks , grovt hakket

Sjokolademousse

1 pk lys sjokolademousse
3 dl melk
50 g Oreokjeks , grovt hakket

Dekor

50 g Oreokjeks
100 g mørk kokesjokolade , smeltet

SLIK GJØR DU

BUNNEN

Ha kjeksen i en foodprosessor sammen med smøret. Kjør til en jevn masse og ha den i en kakering (24 cm i diameter) som du setter direkte på et kakefat. Trykk massen godt ned og sett bunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

OSTEKREMEN

Bland kremosten med melis og rør godt slik at osteblandingen blir litt kremete. Pisk kremfløten til krem og vend forsiktig inn osteblandingen. Ha i underkant av 2/3 av ostekremen på bunnen. Oppbevar resten av ostekremen kaldt. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i ostemassen. Settes i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

SJOKOLADEMOUSSEN

Lag sjokolademousse etter anvisningen på pakken. Smør forsiktig sjokolademoussen over ostekremen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i moussen. Settes i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over biter med grovt hakket Oreokjeks til pynt. Settes i kjøleskap minst en time. Smelt litt mørk sjokolade og ringle over kaken. Alternativt kan du ringle over litt sjokoladesaus rett før servering.

Serveres med god kaffe og i godt selskap!

Oppdatert: Jeg har laget en ny versjon av kaken, se HER. (med hjemmelaget sjokolademousse) og HER.  

 

Skriv ut
  1. Nam, dette er bare SÅ godt :-).Ser du har en litt annen oppskrift enn meg, så neste gang skal jeg prøve din!God helg!Klem Torunn

  2. Ja, dette er en kjempegod kake som alltid slår an! Trine; du kan fint bruke Philadelphia naturell, eller hvilken som helst annen naturell kremost. Lykke til! 🙂 Trine

  3. Ai. Riktig en lekkerbisken! Ligner denne på Oreo-kaka de har på Peppes, eller?Har uansett printet oppskriften, og kommer til å testbake.Takk for at du deler – du har så ufattelig mye fristende i den flotte bloggen din!

  4. Hei Hanne! Hyggelig at du liker bloggen min! 😉 Jeg har ikke smakt på Peppes` Oreokake, men jeg har hørt via andre at den er noe annerledes, uten at jeg vet hva som evt er forskjellen. Lykke til med testbakingen! Her blir det Oreokake til helga, alltid stor stas når jentene mine med kjærester kommer hjemom på besøk!

  5. Jeg prøvde denne oppskriften din i hlegen. Den var kjempe god:) Resultatet kan du se på bloggen min. Ikke like bra som din, men er alikevel fornøyd:) la ut link til bloggen din på sida mi. Håper det er i orden, hvis ikke får du si i fra. Ha en fin dag!Klem Silje

  6. Hei Ønskedrøm! Så morsomt at du også fikk vellykket resultat! Selvfølgelig er det i orden at du linker til oppskriften! Ha en fin dag du også! Trine 😉

  7. olløøøø,Den var veldig god! walla koran. drit god, men verste kalori bomben Evah yo'doog.-From dah yelloh'chinks <3<3<3

  8. Oioioi….Her inne var det fristelser!!er første gangen jeg er inne på bloggen din og jeg ble litt fortryllet må jeg si! Denne kaken din så så utrolig god ut at jeg tenkte jeg skulle prøve å lage den! Jeg la en link til bloggen din på min side og kopierte oppskriften,hvis du vil jeg skal fjerne den, må du bare gi en lyd,så gjør jeg det med en gang!Hadde bare lyst til å dele denne herligheten mend flere!Ha en fin dag videre! Hilsen Nina

  9. Hei Preben,Jeg pleier å lage denne kaken dagen før, og det går helt fint! Hvordan den er på dag 2 vet jeg ikke, for Oreokake blir ikke gammel her i huset… Det går sikkert bra, men jeg ville ha laget den dagen før, hvis det går. Pass da på å oppbevare den under et kakelokk el, da holder den seg best. Et annet tips kan være å vente med å ha på smeltet sjokolade et par timer før servering. Lykke til! Trine 😉

  10. Har laga denne kaka nå og den står til kjøling! Gleder meg til å smake nå ja! Tror den er kjempe god!:) Takk for at jeg fikk stjele oppskrifta di, hehe:)

  11. NAM…NAMElsker oreokake:D Mamma maser hele tiden om at jeg skal lage den så da må jeg jo 🙂 mmmmmmmm :Dwww.vvms.blogg.no- vilde

  12. Hei Trine.Lagde denne nylig og den smakte godt!! Eneste var at bunnen var veldig vanskelig å få med når man serverte stykkene. Den hang helt fast. Noen tips her?Monica

  13. Tusen takk at du delte denne oppskriften… jeg prøvde denne kaken igår for første gang og serverte den til kaffen på bursdag feiringen min… og….nammmmmmm…alle var enige at det var veldig godt!!!!

  14. Denne kaken så helt fantastisk ut!Skal lage den til min og kjærestens 1`års dag :)Har laget oreokake før, men med en annen oppskrift. Så dette blir spennende!

  15. Denne oppskriften var fantastisk god! Fant denne siden ved en tilfeldighet, og har etter det spredd linken til fjern og nær. Jeg brukte Dots-kjeks i mangel på Oreo, og det funket kjempefint.

  16. Hei!Oreokake er kjempegodt, men kan muligens være litt kvalmende søt når det blir litt mengder av den. Jeg prøvde derfor å gjøre den litt mer syrlig ved å bruke halvparten fløte og halvparten creme fraiche lett i ostekremen. Dette gjorde susen! Kaken ble friskere i smaken og jeg har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger på dette. Bare prøv!

  17. Hei! Tror du Oreokaken vil holde seg mer «fast» lenger, hvis man putter 1 plate gelatin i ostekremen?

  18. Hei, takk for flott blogg med masse gode tips!

    Denne skal jeg lage til helgen, men du… lages den i en rund smørt form frem til den «stivner» eller, hvordan?

    🙂

    1. Lages i rund springform, og ringen fjernes når kaken skal serveres. Det er ikke nødvendig å smøre den. Lykke til! 😉

  19. Har prøvd oreokoken din et par ganger nå, og den er fantastisk! Blir oreo cupcakes neste gang! 🙂

  20. Denne skal jeg jammen meg lage til 17. mai!! Har aldri smakt, men jeg elsker oreo kjeks & sjokolade mousse så da blir nok dette bra 😀 Ser flott ut 😀

  21. Hei,
    Denne kaken ble superpopulær på sommeravslutning for barna. Forsvant på et blunk:) Den eneste forskjellen jeg gjør fra de fleste oppskrifter er å lage moussen selv fra bunnen. Er ikke så glad i «posemat» i det store og hele. Om moussen er supergod og enkel å lage. Starter med den.
    Smelt 250 gr. mørk sjokolade med en skvett fløte på svak varme
    Pisk 2 eggeplommer sammen med 3 ss. sukker
    Pisk 2 eggehvitter stive
    Pisk ca. 2,5 dl fløte
    Hell sjokoladen i kremen, bland eggedosis i sjokoladekremen og vend til slutt inn eggehvitter i blandingen og sett kaldt. 🙂 Bare tips.

  22. Jeg hadde lagret den forrige siden din i favoritter, og fikk litt sjokk når jeg ikke fant igjen Oreokake oppskriften, men heldigvis hadde du bare flytta litt på deg! 🙂 Jeg elsker denne oreokaka, og jeg MÅ bake den til bursdager osv. Til helga skal jeg lage den til en dåp, spesial bestilt av min svigersøster. Jeg kan ikke bake, men oreokake er lett å lage! Første gang jeg lagde den fikk jeg høre at det kunne ikke være jeg som hadde laga den. Også kommer det fra stefaren min: Heldig med den. Haha. Så jeg er familiens oreokake baker 😉 Super oppskrift!

  23. Hei! Denne kaka er den beste jeg noen sinne har smakt! 🙂 Jeg og en venninne bakte den igår kveld, den var bare helt fantastisk. Tusen takk for at du la ut denne oppskrifta! 😛

    1. Jeg bruker kun meierismør (gjerne usaltet, hvis jeg har) eller bremyk. Når du skal benytte meierismør er det viktig at det er mykt før du setter i gang. Lykke til!

  24. Lagde denne kaken i går etter din oppskrift da det er super bra forklart hvordan den skal lages. En stor suksess for min sønn som ble 15 år i dag. Var enkel å lage så det blir nok flere forsøk på denne kan jeg tro 🙂 Eneste minuset var at han startet dagen med kake før han forsvant på skolen 🙂 Kommer nok til å prøve flere av dine oppskrifter da du har masse spennende 🙂

  25. Heihei:-) jeg bruker bloggen din ved enhver anledning som passer til å prøve en ny rett/ny kakeoppskrift. Og det er jo ganske ofte:-) har laget flere av kyllingoppskriftene dine, den fantastiske cæsarsalaten, torsk og senest grillmat. Av kake-og søtsakoppskriftene dine er havre og rosin kjeksene, jordbærdesserter, gulrotkaken med eple og sjokoladebiter, og selfølgelig oreo kaken din utprøvd. Aahhhh så godt det er, og så fantastisk lett og følge oppskriftene dine. Du er super flink. Nå skal jeg lage oreo kake til 5 årsdag i huset, og tenkte på hvor fantastisk det hadde vært om jeg med et tastetrykk kunne sende handlelisten til min i-phone…. Er det mulig å få til med tidog stunder tror du? Mvh Marit

    1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Så gøy at du har funnet så mye inspirasjon på bloggen min og at det har falt i smak. En slik utskriftsfunksjon er det flere som har etterspurt tidligere. Det vil nok kreve litt mer enn hva jeg har mulighet til å legge i dette hobbyprosjektet mitt for tiden, i tillegg til full jobb og familie. 😉

  26. Hei! 🙂 Har du noen tips til oreokake Uten Sjokolademousse? Evt med sjokoladekake ? 🙂 Fikk det på barsel og har ikke greid å finne noen oppskrift :p

  27. Hei Trine! 🙂 Oreo-kaken ser helt vidunderlig ut! Og for en fantastisk blogg du har 😉 Jeg kommer til å følge deg fremover 😉

  28. Denne kaken er en superhit her i familien, store og små. I dag fyller mannen min år, og da blir det denne kaken ..da han ikke er noen kakemann, men liker dessert..og denne kaka er jo mer dessert skjult i kakeform 😉 !! Må bare ellers takke deg for en topp blogg, finner alltid masse spennende her og har prøvd ut både middager og kaker. Har alltid kjøpt pepperkake deig, men i år skal jeg prøve din ..da du reklamerer med » verdens beste pepperkaker» og etter resten av bloggen din å dømmer så må jeg jo tro det…

  29. Herlig, gøyal kake, lett å lage og populær. Men jeg skjønner hva du mener med oppvasken – du store allverden! 🙂

  30. Oreokaken var verdt oppvasken. (den ble forresten tatt av ungene:-))

    Har nå prøvd mange av dine oppskrifter og disse er blitt en god hjelp i planleggingen av middagene. Ungene spør alltid nå om det er ei oppskrift fra trinesmatblogg.

  31. Hei , hvor stor er den kaken der ?
    Må jeg dobble oppskriften, hvis jeg skal lage samme kake for 30 stk ?

    1. Ja, du må doble oppskriften. Da blir det et stykke på hver, men er litt usikker på om det kan bli litt knapt hvis det er eneste kake du skal servere?

  32. Hei, bare lurer på – går det an å fryse denne kaken om man ikke spiser alt med en gang?

  33. Supergod kake! Forsvant fort gitt! Lurer på én ting, har du prøvd å lage sjokolademoussen selv? Ser du har en egen oppskrift for det også her inne, er det noen spesiell grunn til at du har brukt posemousse i denne oppskriften? Bortsett fra det åpenbare da, at man selvsagt sparer masse tid:) Bare nysgjerrig, lurer på om jeg skal lage kaka på nytt, men denne gangen med sjokolademous fra din oppskrift….

    1. Denne oppskriften ble lagt ut for snart 5 år siden, og jeg lager den ikke selv lengre (foretrekker heller denne varianten el: http://trinesmatblogg.no/2013/10/25/brownie-med-oreokrem/) Dersom jeg skulle legge ut oppskriften i dag ville jeg ha laget også sjokolademousseen fra bunnen av. Vet at mange benytter denne oppskriften, og jeg lar den derfor ligge som den er, selv om den inneholder posemoussè. 🙂

      1. Jeg er veldig glad og takk rolig for at du fortsatt har denne kaken på siden din.

        For oss med alvorlig eggeallergi i familien er det flott med en god kake uten egg!! (Og posemoussen inneholder ikke egg).

  34. Hei!

    Jeg har en treåring som skal feires på søndag, og lurer på når jeg kan lage kaka ? Jeg skal ha selskap på søndag 🙂 Når er den best? :p

  35. Denne oppskriften var skuffende. Fant ikke min vanlige oppskrift og prøvde denne Siden så mange er fornøyd på titilbakemeldinger

  36. Jeg er i gang med å lage oreokake til en bursdag i morra. Så ser jeg på sjokolademoosen at den bør spises samme dag? Stemmer det, eller kan den lages dagen før og og lage hele kaka ferdig???

    Mvh Tove

  37. Lagde oreokaka. Men ostefløte delen ble så seig. Selv etter å ha lagt den i kjøleskap over natta. Hva kan jeg ha gjort feil?

  38. hei
    Litt merkelig spørsmål her…. Jeg skal lage en kake som jeg må kle inn i fondant (sukkerpaste eller marsmellows) eller marsipan, ikke for smakens skyld men pga design. Er det mulig å kle inn denne kaken, eller tror du det vil totalt kræsje smakene?

    Har du annet forslag på kake jeg kan bake som kan kles inn, ikke sukkerbunn kaker….helst sjokolade (hvis jeg ikke kan bruke Oreo-kaken)

    takk for svar!

  39. hei jeg ville prøve noe nytt å utfordre meg litt til min mammas bursdag i dag. min søster har lagt oreokake på mine bursdager å nå hadde jeg lyst å kunne lage den sia hun ikke kan lage den i å den smakte himmelsk.

  40. Himmelsk God….. og enkel kake og lage…. Jeg prøvde for første gang igår og tok med meg på jobb….. Der forsvant den fort ☺denne blir laget flere ganger ja ☺

  41. Hei! Skal lage oreokaka nå, så lurer jeg på hvor mye 1 boks kremfløte er? 3dl eller 6, eller hvor mye?:)

  42. HEI Trine. Takk for god oppskrift på oreokake. Ungenes favoritt. Har fått et problem. Hvilke butikker fører Toro sin sjokolade mousse.Har vert innom flere i Åsane. Kanskje eg må ringe fabrikken.Bor 10 min unna den.

  43. Jeg skal lage denne Idag men på butikken hadde de bare freia sjokolade mousse, tror du dette vil funke like bra? Isåfall skal jeg bruke en eller to pakker? (:

    1. Oreokaken bør oppbevares kaldt frem til den skal serveres da den ellers lett kan bli «sur» hvis kremen står for lenge i romtemperatur.

  44. Denne kaka er bare helt nydelig! Nå står den i kjøleskapet og bare venter på å bli spist i morgen! 🙂 tusen takk for super og enkel oppskrift på ei digg kake! 😀

  45. Hei!
    Da jeg lagde denne kaka satt bunnen helt fast, og det var veldig vanskelig å lage fine kakestykker. Har du noen tips til dette?

  46. Hei
    Prøvde å lage oreokake i anledning bursdagsfeiring.
    Jeg brukte 1 hel med fløte, slik det står i oppskriften din.Men kaken ble bløt. Var inne å så på din andre oppskrift der det står 2 dl fløte. Ble litt forvirret av det. Smaken er god men kaken er ikke slik den skal være. Litt misvisende oppskrift..

  47. Hei, jeg tok først moussen på, så ostekremen uten å la moussen være 30 min i kjøleskapet! Betyr det nå at kaken er ødelagt? Vil det ha noe å si?

  48. hei. hvorfor blir min kjeks bunnen så hard slik at det er vanskelig å skjære. lurer alltid på det. det samme skjer når jeg lager ostekake også. håper du vil svare mg. takk

  49. Kan man lage kaken og fryse den på selve dagen den skal serveres, sånn tidlig, foreks om den skal serveres kl 1800 ?

  50. Hei Trine.
    Veldig god kake, tross oppvasken:)
    Går det ann å bare legge hele oreokjeks i bunnen på en vanlig sjokoladekake? Altså uten å knuse de.

  51. Hei,
    Jeg lurer på om Oreo kjeks har krem i mellom, skal den skrabes vek, når vi blander smør og kjeks til bunnen?

  52. Hei!

    Hvis man lager denne en dag i forveien, blir kjeksen som skal stikkes ned i moussen og ostekremen myk da?

  53. Da står kaka klar til min mammas 87 årsdag i morra. Jeg ser at ostekremen er ganske lik Red Velvet. Der piskes alt i en omgang, også fløten. Har du prøvd det Trine? Vil jo spare oss for en pisking, og oppvask. Bare en tanke fra meg. De som vet at det er denne kaka jeg kommer med gleder se, har jeg hørt 🙂

    1. Hei Linnea! Så hyggelig å høre at du liker maten «min»! Håper kaken faller i smak! Dette er sønnen min (10 år) sin favorittkake. 🙂

  54. Kan man ha på moussen først også ostekremfyllet? eller bli det bare blandet sammen?

  55. Hjelp. Jeg glemte å smelte smørret, blandet sammen orepkheks og romtemperert smør. Må keg begynne på nytt?

  56. Et spørsmål om bunnen; man ikke har foodprosessor, og skal knuse Kjeksen- er det hele kjeksen som skal knuses (med dem kremen inni også)? Eller bare selve kjeksen uten den hvite kremen i kjeksen

    1. Kremen skal være med. Hvis du ikke har foodprosessor kan du legge kjeksen i (dobbel) plastpose og knuse kjeksene med et kjevle, bunnen på en stekepanne eller lignende. Lykke til!

  57. Hei
    Jeg elsker oreo kaka dimen jeg har et spørsmål. Jeg har laget den en gang før, men da satte bunnen seg så godt fast i formen. Har du noen forslag som får bunnen enklere ut, og som gjør det enklere å kutte i bunnen?❤️

  58. Ny kakefavoritt!
    Kjempegod til alle anledninger.
    Jeg og venninna mi lagde den til bursdagen hennes og alle likte den.
    Enkel og lage, men kan ta litt til så det anbefales og lage den i god tid før gjestene kommer.
    Hilsen Thea Sofie

  59. Siden 2 av barnebarna min har cøliaki, den ene har i tillegg eggallergi. Da måtte jeg prøve denne Oreokaka uten hjemmelagd sjokolademousse. Blir spennende å se om de liker den.

  60. Hei!
    Denne må prøves =)
    Fått høre at Toro Sjokolademousse ikke produseres lenger (?), har du prøvd en god erstatter (kjøpt)

    1. Freia har en med melkesjokoladebiter som kan benyttes. Har den i alle fall på Meny, og sikkert også andre steder.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste