One pot-middager er alltid populære. Her tilberedes nemlig alle ingrediensene i en og samme gryte, slik at alle de gode smakene i pastasausen også bidrar til å sette smak på pastaen. Prøv den i denne smakfulle one pot-pastaen du også, med blant annet kjøttboller, squash og mozzarella. En kjapp og enkel middag som (nesten) lager seg selv på under en halvtime!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PASTARETTEN

350 g spagetti eller annen pasta
300 g salsiccia eller annen pølse
400 g passata eller hermetiske tomater (hakkede)
2-3 ss tomatpuré
2/3 squash , grovt revet
1 rødløk , i små terninger
4 fedd hvitløk , finhakket
3-4 soltørkede tomater , i små biter
3 ss frisk basilikum , hakket eller 1 ts tørket basilikum
1 ss frisk timian , hakket eller ca. 1/2 ts tørket timian
7 dl kyllingkraft eller utblandet fond/buljong
125 g mozzarella , i biter (kan sløyfes)
sukker
salt
pepper

TILBEHØR

chiliflak
parmesan , revet
godt brød

SLIK GJØR DU

One pot-pasta med kjøttboller og squash

Skjær opp grønnsakene som angitt og ha dem i en gryte. Klem ut små kjøttboller av den rå pølsen og ha dem i gryta sammen med grønnsakene (eventuelt vent litt med dem, se tips nederst), pasta, tomatpuré og friske urter/krydder. Tilsett deretter passata/hermetiske tomater og kyllingkraft og kok opp. Sett på lokk og la det småkoke i ca. 15 minutter til pastaen er al dente (det vil si myk, men fortsatt med litt tyggemotstand). Rør av og til slik at pastaen ikke setter seg fast i bunnen, og pass på at all pastaen er dekt av væske. Tilsett mozzarellaen, og smak til med sukker, salt, pepper og eventuelt litt mer urter/krydder.

Servér pastaretten umiddelbart, med friske urter, revet parmesan, en klype chiliflak og godt brød som tilbehør.

One pot-pasta med kjøttboller og squash

TIPS

  • Dersom du ønsker det kan du steke løk og hvitløk i litt nøytral olje, til løken er blank og myk, før du tilsetter de øvrige grønnsakene og kraften. Kjøttbollene kan gjerne tilsettes etter at retten har putret i ca. 5 minutter.
  • Salsiccia kan erstattes med annen smaksrik rå pølse, eller kokt pølse.
  • Isteden for kyllingkraft kan du benytte utblandet kyllingfond eller buljongterninger. Bland ut fonden/buljongen etter anvisningen på emballasjen eller etter smak.
  • Hva du har i gryteretten av kjøtt og grønnsaker kan varieres etter smak og hva du har tilgjengelig – den er et ypperlig utgangspunkt for å bruke opp grønnsaks- og kjøttrester.
  • Alle one pot oppskrifter på bloggen finner du samlet her.

One pot-pasta med kjøttboller og squash

VELBEKOMME!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste