One pot-middager er alltid populære. Her tilberedes nemlig alle ingrediensene i en og samme gryte, slik at alle de gode smakene i pastasausen også bidrar til å sette smak på pastaen. Prøv den i denne smakfulle one pot-pastaen du også, med blant annet kjøttboller, squash og mozzarella. En kjapp og enkel middag som (nesten) lager seg selv på under en halvtime!
Ingredienser
PASTARETTEN
350 g | spagetti eller annen pasta |
300 g | salsiccia eller annen pølse |
400 g | passata eller hermetiske tomater (hakkede) |
2-3 ss | tomatpuré |
2/3 | squash , grovt revet |
1 | rødløk , i små terninger |
4 fedd | hvitløk , finhakket |
3-4 | soltørkede tomater , i små biter |
3 ss | frisk basilikum , hakket eller 1 ts tørket basilikum |
1 ss | frisk timian , hakket eller ca. 1/2 ts tørket timian |
7 dl | kyllingkraft eller utblandet fond/buljong |
125 g | mozzarella , i biter (kan sløyfes) |
sukker | |
salt | |
pepper |
TILBEHØR
chiliflak | |
parmesan , revet | |
godt brød |
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsakene som angitt og ha dem i en gryte. Klem ut små kjøttboller av den rå pølsen og ha dem i gryta sammen med grønnsakene (eventuelt vent litt med dem, se tips nederst), pasta, tomatpuré og friske urter/krydder. Tilsett deretter passata/hermetiske tomater og kyllingkraft og kok opp. Sett på lokk og la det småkoke i ca. 15 minutter til pastaen er al dente (det vil si myk, men fortsatt med litt tyggemotstand). Rør av og til slik at pastaen ikke setter seg fast i bunnen, og pass på at all pastaen er dekt av væske. Tilsett mozzarellaen, og smak til med sukker, salt, pepper og eventuelt litt mer urter/krydder.
Servér pastaretten umiddelbart, med friske urter, revet parmesan, en klype chiliflak og godt brød som tilbehør.
TIPS
- Dersom du ønsker det kan du steke løk og hvitløk i litt nøytral olje, til løken er blank og myk, før du tilsetter de øvrige grønnsakene og kraften. Kjøttbollene kan gjerne tilsettes etter at retten har putret i ca. 5 minutter.
- Salsiccia kan erstattes med annen smaksrik rå pølse, eller kokt pølse.
- Isteden for kyllingkraft kan du benytte utblandet kyllingfond eller buljongterninger. Bland ut fonden/buljongen etter anvisningen på emballasjen eller etter smak.
- Hva du har i gryteretten av kjøtt og grønnsaker kan varieres etter smak og hva du har tilgjengelig – den er et ypperlig utgangspunkt for å bruke opp grønnsaks- og kjøttrester.
- Alle one pot oppskrifter på bloggen finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Hei, hva er forskjellen på passata og muttis «vanlige» knuste tomater?
Passataen er tynnere i konsistensen («fløyelsaktig») og kanskje litt søtere på smak.