Da jeg var på Matstreif for et par uker siden kom jeg over en norsk og kortreist mozzarella, nærmere bestemt møøøøzzarella fra Den blinde ku. Et par boder bortenfor fristet noen fargerike og deilige økologiske tomater. Helgens forrett var i boks, selvsagt måtte det bli tomatsalat med møøøzzarella! Dette er en av mine favoritter; smaksrike tomater, samt deilig ost med min aller beste olivenolje og balsamicoeddik. Å lage god mat trenger verken å ta lang tid eller være vanskelig, så lenge man har gode råvarer til rådighet.
Ingredienser
Tomatsalat
Gode, økologiske tomater , gjerne ulike sorter | |
maldonsalt | |
mozzarella eller Møøøzzarella | |
friske basilikumblader |
Dressing
3 deler | god olivenolje |
1 del | god balsamicoeddik |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
rød chili litt , finhakket |
SLIK GJØR DU
Skyll tomatene og skjær dem i skiver og legg i et dørslag eller lignende. Dryss over litt salt og la det stå å trekke litt. Rist litt på dørslaget, strø på litt salt til, og la det stå litt til. Saltet vil etterhvert trekke ut noe av vannet.
Mens tomatene står og trekker rister du sammen dressingen. Fordel tomatene på tallerkener eller i en liten salatbolle.
Skjær eller riv mozzarellaen og legg ved siden av. Ringle over dressingen, gi salaten et dryss med friske basilikumblader og servèr. Som tilbehør smaker det godt med hjemmebakt brød, for eksempel eltefri foccacia.
Enjoy!
Så gott 🙂