Denne torskegryten er en av mine hverdagsfavoritter, og var et selvsagt valg da jeg spilte inn årets første video til YouTube-kanalen min. Det jeg sikter til er en tomatbasert fiskegryte med blant annet torsk, paprika og oliven. En slags hverdagsbacalao, som er enkel å lage - og som står på bordet etter en halvtimes tid. Klikk deg inn på videoen for å se hvordan jeg gjør det.
Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

600 g torskefilet , i terninger
150 g bacon , i strimler (kan sløyfes)
nøytral olje (litt)
1 løk , i ringer
1 paprika , i strimler
3-4 fedd hvitløk , finhakket
2 bokser hermetiske tomater , hakket
1-2 terninger fiskebuljongterninger
1 1/2 dl vann
sukker , eventuelt litt
salt og pepper
1/2 sitron , saften (ca.)
sorte oliven
frisk basilikum
fullkornsris , pasta, kokte poteter eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang.

Finn frem en vid gryte (med lokk) og fres baconet. Tilsett løken og litt nøytral olje, og etter hvert paprika og hvitløk, og la det surre med til løken er blank og myk. Hvis du ønsker en litt mer spicy variant kan du tilsette 1/2-1 rød chili sammen med hvitløken. Tilsett hermetiske tomater, vann og en fiskebuljongterning, og la tomatsausen få stå å putre i 10-15 minutter uten lokk. Rør av og til. Smak til med sukker, sitronsaft, pepper og eventuelt litt salt/litt av fiskebuljongterning nr. 2.

Mens tomatsausen koker skjærer du fisken opp i jevnstore terninger, ca. 5 x 5 cm. Du kan gjerne benytte frossen fisk, men pass på at den er helt tint før du tilsetter den i gryta. Krydre fisken med litt salt og dytt fiskestykkene jevnt nedi tomatsausen. Tilsett også olivenene nå. Varm opp retten til kokepunktet igjen. Skru deretter ned varmen. La gryteretten stå å trekke (skal ikke koke) under lokk til fisken så vidt begynner å flake seg, etter ca. 10 minutter.

Fiskegryte med torsk, tomat og oliven

Gi retten et dryss med basilikum (eller andre friske krydderurter) og server umiddelbart, sammen med ønsket tilbehør.

Torsken er på sitt beste akkurat nå, så prøv gjerne også ut en annen av mine favoritter, nemlig Torsk med chorizosalsa og blomkålpuré.

VELBEKOMME!

Liker du filmene jeg lager? For å bli oppdatert når det kommer nye filmer anbefaler jeg deg å abonnere. Klikk deg inn HER og trykk «abonner» (øverst i høyre hjørne). Det er selvsagt helt gratis. Del gjerne også filmene mine med matglade venner! Har du forslag til hva jeg kan lage neste gang?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Flott video! Jeg ble umiddelbart inspirert, så denne ble dagens middag. For en person ble det ganske mye mat, så nå har jeg to middagsposjoner i fryseren.
  Takk for en super oppskrift!

  1. Så hyggelig å høre at du ble inspirert! Det er jo også godt å ha litt middag på lur i fryseren for travlere dager.

 2. Veldig enkel og god rett. Var overrasket over at den ble så smaksrik, selv om det er lite krydder tilsatt. Det er vel baconet som gjør det.
  Jeg brukte bare litt over en halv buljongterning, men det ble mer enn salt nok, selv om jeg ikke saltet fisken i tillegg.. Mitt tips er å redusere buljongmengden og heller smake til med buljong/salt til slutt.

  1. Enig med deg, og har oppdatert oppskriften med dette. Enkelte buljongtyper er salte, så da er det best å vente med å smake til tilslutt. 🙂

 3. Hei Trine.

  Så gøy med video. Kommer det flere?

  Forslag til forett og dessert som kan passe til denne?

  Takk for tips! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.