Du har kanskje smakt det på Kanariøyene, mojosaus med saltbakte poteter? Mojosaus er en smakfull grønnsakssaus med blant annet grillet paprika, som smaker kjempegodt sammen med poteter. Jeg lager mojosaus ofte til grillmat, og serverer den sammen med grillede småpoteter. Har du lyst til å teste det du også?
Ingredienser
MOJOSAUS
200 g | piquillos (grillet paprika) |
2 skiver | loff (oppbløtt i kaldt vann) |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
75 g | parmesan , revet |
6-8 | cherrytomater , delt i to |
4 ss | extra virgin olivenolje |
2-3 ss | sherryeddik eller hvitvinseddik |
sukker | |
salt | |
pepper |
GRILLEDE SMÅPOTETER
800 g | små poteter |
nøytral olje | |
flaksalt |
SLIK GJØR DU
MOJOSAUS
Skjær av skorpene på loffen og legg skivene i litt kaldt vann noen minutter. Klem ut vannet og ha brød, grønnsaker, parmesan og olivenolje i en kjøkkenmaskin med kniver. Kjør til du har en glatt blanding. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.
GRILLEDE SMÅPOTETER
Vask potetene og kok dem i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Hell av kokevannet, tre potetene på grillspyd, pensle dem med litt nøytral olje og krydre med litt flaksalt. La grillspydene ligge på grillen til potetene er gylne og møre. Snu dem regelmessig.
Serveres og nytes som tilbehør til nesten all slags grillmat.
TIPS
- Du kan gjerne grille paprikaen til mojosausen selv, se her.
- Mojosaus er også en selvskreven rett på tapasbordet sammen med saltbakte poteter. Alle tapasoppskriftene finner du samlet her.
- Bruk gjerne potetrester fra dagen før. Alternativt tilbehør til de grillede potetene er for eksempel fetakrem med chili.
- Alle grillmatoppskriftene (+ tilbehør) finner du samlet her.
Hei! Elsker denne, men må være litt tidlig ute for å rekke alle forberedelser. Derfor lurer jeg på om den kan fryses? Evt hvor lenge kan den stå i kjøleskapet? 🙂
Jeg har ikke testet frysing av denne, men vi tro at det går bra. Den er nok holdbar et par dager kjøleskapet. Lykke til, og hører gjerne fra deg dersom du gjør noen erfaringer rundt dette.