Varmrøkt laks/røkt laks, rødløk, oliven og ost, oppå bortekjøpte butterdeigsplater, blir på kort tid en smakfull og enkel forrett eller smårett. Jeg fikk denne retten første gang servert av min venninne Liv for mer enn 20 år siden, og jeg har laget den selv flere ganger siden da. Prøv den du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

3 butterdeigsplater , tint
200 g varmrøkt laks eller røkt laks
1 rødløk , i tynne båter
1 neve sorte oliven , delt i to
100 g ost , revet
friske urter , for eksempel rosmarin eller basilikum
nykvernet sort pepper
6 ss rømme til servering

SLIK GJØR DU

MINITERTER MED VARMRØKT LAKS OG OLIVEN

Sett stekeovnen på 225 grader, over og undervarme.

Kjevle ut butterdeigsplatene til de er ca. 20 x 20 cm, og del dem i to jevnstore biter. Fordel butterdeigen på bakepapirkledde stekebrett.

MINITERTER MED VARMRØKT LAKS OG OLIVEN

Riv osten. Skjær opp løk og oliven som angitt og fordel på butterdeigen. Skjær laksen i mindre biter og fordel den også oppå. Ha tilslutt over osten og et par drag med pepperkverna.

Stekes på midterste rille i 15-20 minutter, til butterdeigen er gjennomstekt og osten er gyllen.

MINITERTER MED VARMRØKT LAKS OG OLIVEN

Serveres umiddelbart, med litt av din beste olivenolje, friske urter og litt rømme. Det smaker også godt med en liten grønn salat som tilbehør.

MINITERTER MED VARMRØKT LAKS OG OLIVEN

VELBEKOMME!

Inspirasjon til oppskriften har jeg funnet i en kokebok av Tina Nordström.

Skriv ut
  1. Apropos butterdeig, et ønske fra meg er om du kunne lage tyrkisk børek? Med filodeig. Det er bare så utrolig godt. Ønsker meg oppskrift med spinat og ricotta.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste