Minipavlova er en nydelig dessert, og med sesongens første norske jordbær blir de en skikkelig høydare! Jordbærene har her fått selskap av syrlig pasjonsfrukt, noe som er en herlig kombinasjon mot den søte og crispy pavlovaen. Oppskriften gir ca. 4 minipavlovaer eller en stor.
Ingredienser
2 | eggehviter |
75 g | sukker |
1,5 dl | kremfløte (ca.) |
100 g | creme fraiche (ca.) |
1/2 | vaniljestang |
2 ts | sukker (ca.) |
1/2 kurv | jordbær , delt i biter/skiver |
4 | pasjonsfrukt |
lite melisdryss (eventuelt) |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 120 grader varmluft.
Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket eggehviten stiv. Bruk kjøkkenmaskin, og pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til en løs marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til det blir stivt.
Kle et stekebrett med bakepapir. Ha marengsen i en sprøytepose eller plastpose og sprøyt ut små “reder” (ca. 8 cm i diameter, med en ekstra “runde” eller to langs ytterkanten). Stekes på varmluft 120 grader i ca. 60 minutter, til marengsen har stivnet og er crispy. Avkjøl pavlovaene på rist. (Steker du en stor pavlova vil den trenge noe lengre steketid.)
Ha creme fraiche i piskebollen og rør den glatt før du tilsetter kremfløte, sukker (smak til) og frøene fra vaniljestangen. Visp blandingen stiv (bruk helst en kjøkkenmaskin med visper). Fordel kremen oppå minipavlovaene og ha deretter jordbærene oppå kremen. Bruk en skje og grav ut innholdet av pasjonsfruktene, som du har delt i to. Smak til pasjonsfrukten med litt melis og fordel den deretter oppå jordbærene. Server desserten umiddelbart, gjerne med en perlende, søt vin som tilbehør.
TIPS
- Hvis du ønsker en litt seigere konsistens på pavlovaene kan du tilsette 1/4 ts bringebær-/hvitvinseddik og 1/4 ts maisenna.
- Pavlova kan stekes flere dager før den skal serveres. Ha litt bakepapir rundt pavlovaene og oppbevar dem tørt.
- Når du lager marengs får du eggeplommer til overs. De kan du for eksempel benytte til å lage crème brûlée, iskrem, majones eller aioli. Dersom du ikke skal bruke eggeplommene innen et par dager kan du fint putte dem i fryseren.
VELBEKOMME!
Mmmm, får lyst på disse.Kanskje jeg skal vurdere det i bursdagsselskapet til storebror neste helg 😉
Hei, Hvor mange pers. er en stor beregnet til – 4 stk … så en kan fint dobble denne og få nok til 8 stk. ca?
Hei, jeg brukte laktosefri fløte, men fikk ikke kremmen stiv. går det ikke med laktosefri fløte?
Nei, du må benytte kremfløte, som det står i oppskriften.
Hei , skal kremfløten piskes stiv før den tilsettes ?
Nei, den tilsettes som den er og stivpiskes sammen med creme fraiche. Lykke til!
Hei. Hvor lenge i forveien kan jeg piske krem med Creme fraiche? Kan den piskes klar og stå et par timer før jeg legger den på redene?