Høsten er ubønnhørlig rett rundt hjørnet, og det er igjen tid for supper. Gode supper. Sterke supper.
Mannen min skvatt aldri så lite på stolen da han tok første suppeskje av denne suppen. Jeg hadde nok vært litt raus med chilien og han var ikke helt forberedt på det. Han så litt bekymret bort på lillebrors tallerken og lurte på om jeg hadde servert det samme til treåringen også. Når det første sjokket hadde lagt seg var det ingen tvil om at suppen falt i smak, og mannen min fikk både ett og to påfyll før han skrapet siste rest av suppebollen. For ordens skyld: lillebror ble spart for chilien og fikk servert pasta med bacon, tomater og parmesan. "Jeg eeeelsker parmesan, mamma!". Til omtrent tre porsjoner trenger du:
Ingredienser
1 | løk , finhakket |
150 g | bacon , strimlet(kan sløyfes om du ønsker en vegetarisk rett) |
2-3 | gulrøtter , i biter |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1/2 | rød chili , finhakket(ca.) (eller mer, om du tør) |
1 boks | hakkede hermetiske tomater |
3 | vårløk , i skiver |
7 dl | grønnsakskraft (ca.) (eller buljong) |
150 g | hvite bønner (ca.) (kokte) |
150 g | pasta (ca.) (kokt etter anvisningen på pakken) |
salt og nykvernet sort pepper | |
2 ss | friske urter hvis du har, feks persille eller basilikum (evt 1 ts tørkede urter) |
parmesan , i flak |
SLIK GJØR DU
Fres bacon, løk, hvitløk og gulrot i litt olje, til baconet tar litt farge. Tilsett tomater, vårløk, chili og grønnsakskraft og kok opp. Smak eventuelt til med mere chili, hvis du vil.
La suppen småkoke ca 20 minutter, til gulrøttene er møre. Mot slutten av koketiden tilsettes bønnene. Tilsett den ferdigkokte pastaen og smak til med urter, salt og pepper. Server gjerne suppen med godt brød.
(Tips: her kan du i prinsippet tilsette det du har av kjøtt- og pølserester, grønnsaker, linser og bønner. Dette er en ypperlig basis for å få brukt opp små og store rester. Du kan selvsagt ellers droppe bacon og få en vegatarrett, hvis du ønsker det.)
Jeg er alltid klar for å forsøke nye varianter av minestronesuppe, så denne skal lages i nær fremtid. I dag hadde vi middagsgjester og da sto torsk med middelhavsaus på menyen, det var en kjempe suksess, som garantert vil bli en gjenganger. Nok en gang, tusen takk for oppskriften til et nydelig måltid, Trine 🙂
Denne er verdt et forsøk! Den torskeretten er en av mine favoritter! 😉
Jeg har lenge hatt lyst til å lage denne suppen. Nå har jeg oppskriften og høsten er jo perfekt for supper : ) Takk for inspirasjon og oppskrift : )
Denne bare lyste mot meg når jeg ikke ante hva som skulle serveres til middag i går, Den ble servert uten hvite bønner siden jeg ikke fant det på butikken, uten chili siden to små skulle spise, men med litt pølse i…og det ble skikkelig godt. Gryta ble rett og slett helt tom 🙂
Testet denne i går, med koriander – NYDELIG!
Takk!
Denne var kjempegod! Takk igjen for inspirasjon 🙂
Laget med kyllingboller. Knallgodt. Gikk ned på høykant av store og små.:O)
Laget denne i dag, smakte nydelig! I morgen skal jeg ha kylling oppi resten av suppa :o)
Denne suppen gjorde mandagen på alle mulige måter. Kom seint hjem fra jobb, og suppen stod på menyen. Den var kjempegod, og vi var ikke sparsomme på chilien 🙂 Tusen takk både fra min samboer og meg, vi smilte begge når vi spiste i dag.
Dette var supergodt og herved en av mine favorittsupper – takk for oppskrift! 🙂
Laget denne suppen til klubben i kveld – med stor suksess! Fort og grei å lage, og nydelig smak. Jeg økte porsjonen en del og hadde i en hel chili, men kunne godt hatt enda mer. Heldigvis ble det noe igjen som jeg kan ha til middag i morgen.
Takker ellers for en fin blogg som jeg har brukt mye.
🙂
Her står ministronesuppen og putrer. Foreløpig smakstesting virker lovende. Bacon gir et lite ekstra truck. Har istedenfor purre tatt i stangselleri og litt rød og gronn paprika. Ved siden av blir det hvitløksbrød og velagred Jarlsbergost da ingen parmesan finnes i huset.
Høres ut som om det ble litt av et herremåltid. Hm, må lage minestronesuppe igjen nå…
Supergod!
Hei
Takk for en fantastisk matblogg. Jeg bruker av dine oppskrifter hver uke og har anbefalt den til mange av mine venner. Vi har nettopp spist Minestronesuppe med bacon og futt i, en absolutt favoritt. Jeg reklamere også for siden din når jeg lager Julegaver. I år ble det biscotti, kjeks med parmensan og timian i tillegg til lemon curd og aprikosmarmelade mmm
Med vennlig hilsen
Astri-Marie
Tusen takk for god oppskrift. Suppen ble en suksess for både store og små. Fersk foccacia ble servert til. Bursdagsbarnet ble svært fornøyd og håper suppa blir servert snart igjen.
Vennlig hilsen
Betty
Kjempe god suppe vell vært og prøve
Denne minestronesuppen ser veldig god ut. Jeg skal lage suppe til ca 30 personer og tenkte å lage denne suppen. Har aldri laget suppe til så mange før, så hjelp….Hvordan gjør jeg det? Må jeg gange opp alle ingrediensene med 10? Eller er det noe jeg ikke kan gange opp som f.eks chili?
Istedet for hvitløk, basillikum og chili brukte jeg tomater tilsatt disse ingrediensene. Smakte godt det også, og litt raskere.?
kjempegod suppe trine
Hei, hvordan lager jeg grønnsakskraft til Minestronesuppen? 🙂
Denne satt som et skudd og blir nok lagd om igjen
Så hyggelig å høre at den falt i smak. Tusen takk for tilbakemeldingen! 🙂