Hvert eneste år, noen dager før jul, lager jeg konfekt sammen med døtrene mine. Det er en hyggelig tradisjon vi har hatt i mange år, som verken junior eller barnebarn får være med på. Da lager vi 3-4 sorter konfekt sammen, som vi fordeler oss imellom. Vi har noen faste sorter vi pleier å lage, som for eksempel lakriskarameller, rocky road og mintsjokolade. I år står også disse deilige marsipankulene på planen. Marsipanen er smaksatt med appelsinskall og Grand Marnier, og dyppet i sjokolade. Nydelige små munnfuller til kaffen!

Ingredienser

MARSIPAN

150 g marsipan med minst 50% mandler
1 appelsin , finrevet skall
2 ss Grand Marnier eller annen sitruslikør
1/2 vaniljestang , frøene
3-4 ss melis + litt til

SJOKOLADETREKK

200 g kokesjokolade med 70% kakaoinnhold
dekor

SLIK GJØR DU

Bruk gjerne en økologisk appelsin, hvis du får tak i det. Skyll appelsinen i lunkent vann og tørk den godt med litt kjøkkenpapir. Riv skallet (kun det oransje) fint med et zesterjern eller lignende. Ha skallet i en bolle sammen med marsipan, Grand Marnier og frøene fra vaniljestangen. Rør godt sammen og tilsett så mye melis som trengs for å få den til å samle seg til en liten klump. Dekk til med plast og sett marsipanen i kjøleskapet minst en time, eller gjerne over natten.

Trill marsipanen til en pølse og del den opp i ca. 25 jevnstore biter. Ha litt melis på hendene og trill små kuler.

Del/hakk opp sjokoladen i jevnstore biter. Smelt ca. 2/3 av sjokoladen i en sjokoladesmelter eller mikrobølgeovnen (eller gjør som beskrevet her, pkt. 2). Rør av og til, til sjokoladen har smeltet. Sett sjokoladesmelteren/bollen på benken og tilsett den resterende 1/3 av sjokoladen. La den smelte i under omrøring. Når sjokoladen har riktig temperatur (31-32 grader for mørk sjokolade) er den klar for bruk.

Dypp kulene oppi sjokoladen og la dem renne av på et bakepapir. La sjokoladen stivne helt før du legger marsipankulene i en tett boks eller lignende.

TIPS

  • Grand Marnier kan eventuelt erstattes med annen sitruslikør eller appelsinjuice.
  • Les mer om oppbevaring av konfekt og holdbarhet her.
  • Alle konfektoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Vi lagde disse marsipankulene i fjor og de var himmelske! Disse kommer til å bli juletradisjon hos oss. Vi lagde «fyllekuler» til de voksne og avholdskuler til barna. Begge variasjonene smakte godt, men fyllekulene hadde det lille ekstra ☺️

  2. Hei, tåler disse å bli oppbevart i vanlig romtemperatur (i et glass + hver kule pakket inn i folie)? Dersom ikke, hva ville du anbefale å lage isteden? Har et glass jeg vil fylle og ha til pynt/kos 🙂 Takk på forhånd!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste