Yoghurt gjør kyllingen saftigere. Trer du det marinerte kyllingkjøttet på grillspyd, blir dette fort en middagsfavoritt hos både store og små. Kyllingen serveres her sammen med en crispy salat med sitronvinaigrette, en smakfull yoghurtdressing og lune pita. Velbekomme!
Ingredienser
KYLLINGSPYD & MARINADE
3-4 | kyllingfileter |
200 g | gresk yoghurt (eller tyrkisk) |
3 ss | extra virgin olivenolje |
1-2 ss | sitronsaft |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
2 ts | paprikapulver |
1/2 ts | chiliflak |
1/2 ts | spisskummin |
1/4 ts | kanel |
1 ts | flaksalt |
1/4-1/2 ts | sort pepper |
8 | kyllingspyd |
SALAT & SITRONVINAIGRETTE
1-2 | hjertesalat , strimlet |
4-5 | tomater , i båter |
1 | rød paprika , i strimler |
3 | vårløk , finsnittet |
1/2 | agurk , i halvmåner |
1/2 | rødløk , i tynne båter |
1 neve | bladpersille , grovt hakket |
1 neve | mynte , grovt hakket |
5 ss | extra virgin olivenolje |
2-3 ss | sitronsaft |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
salt og pepper |
YOGHURTDRESSING & TILBEHØR
150 g | gresk yoghurt (eller tyrkisk) |
2 ss | extra virgin olivenolje |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
1/2 | sitron , finrevet skall |
salt og pepper | |
4 | pita |
SLIK GJØR DU
Ha yoghurt, olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk og krydderet i en liten bolle og rør sammen. Skjær kyllingen i ca. 2 cm brede strimler på langs og legg i en plastpose eller lignende. Ha i marinaden og klem på posen slik at marinaden fordeles utover alle kyllingstrimlene. La kyllingen marineres slik i 1-3 timer (i kjøleskapet).
Sett stekeovnen på grillfunksjon. Tre den marinerte kyllingen på spyd (legg dem i vann i minst 30 minutter dersom du benytter trespyd) og fordel dem utover et smurt stekebrett. Grilles høyt i ovnen i ca. 5 minutter på hver side, til kyllingen er gjennomstekt og har fått litt farge. Følg med, ovner griller ulikt og det kan derfor ta både kortere eller lengre tid. La kyllingspydene hvile i ca. 5 minutter før de skal spises.
Skjær opp salaten som angitt og ha den i en vid bolle. Rør sammen ingrediensene til vinaigretten og smak til med salt og pepper. Rør sammen ingrediensene til yoghurtdressingen og smak til med salt og pepper.
Rett før servering drypper du vinaigretten over salaten og vender den sammen. Server kyllingspydene sammen med salaten, yoghurtdressingen og pita.
TIPS
- Oppskrift på pita finner du her.
- Kyllingspydene kan gjerne grilles på direkte varme på utegrillen istedet, se grilltips her.
- Dersom du ønsker at retten skal mette litt mer kan du for eksempel også servere ris, couscous eller quinoa som tilbehør.
VELBEKOMME!
For en fantastisk rett! Lagde pitabrødene dine og fylte dem med salaten, kyllingen og dressingen. For noen nydelige smaker! Tusen takk!
Så gøy å høre at den falt i smak! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding!
Hvor mange grader skal ovnen settes på?
Jeg bruker grillelementet på stekeovnen, og på mine stekeovner trenger jeg ikke å stille inn temperatur.
Kan jeg bruke vanlig laktosefri yoghurt istedenfor gresk?
Dette skal jeg prøve, alt jeg har laget av retter fra deg smaker fantastisk.
Kan den marinere i 24 timer?