En lun tomat- og mozzarellasalat er ypperlig tilbehør til grillmaten, og ikke minst et smakfullt innslag på sommerbuffeten.
Ingredienser
| 250 g | småtomater (gjerne ulike farger) |
| 1-2 fedd | hvitløk , knust |
| 1-2 ss | olivenolje |
| frisk timian eller basilikum | |
| sukker | |
| flaksalt | |
| frisk timian eller basilikum | |
| 100 g | mozzarella , i små biter |
OBS. Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner.
SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 150 grader over- og undervarme.
Ha tomatene i en liten ildfast form. Drypp over olivenolje, rør litt i tomatene og dryss over litt sukker, salt og noen timiankvister. Stekes på midterste rille i 30-40 minutter eller til skinnet begynner å sprekke opp. Rør i tomatene et par ganger underveis.
Riv små biter av mozzarellaen og fordel over salaten, sammen med friske urter. Server salaten varm, lun eller kald – som tilbehør til kjøtt eller fisk, og gjerne sammen med focaccia og fetakrem.

TIPS
- Tomatene kan gjerne bakes i dobbel aluminiumsfolie på indirekte varme på grillen.
VELBEKOMME!
Mozzarellaosten er oppskrytt! Smaker ikke mye av den, men den ser fin ut i salater. Noen som er enig?