Lag en enkel og smakfull ovnsbakt potet- og tomatsalat! Nydelig tilbehør til kjøtt, kylling og fisk.
Ingredienser
500 g | perlepoteter eller andre småpoteter |
300 g | cherrytomater el. (gjerne ulike farger) |
2 ss | olivenolje |
1 ts | basilikum (tørket) |
1-2 klype | chiliflak |
salt og pepper | |
2-3 ss | balsamicoeddik , vellagret type |
125 g | mozzarella |
frisk basilikum |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.
Vask potetene godt, del dem i to (eventuelt fire, hvis de er store) og legg dem på et bakepapirkledd bakebrett sammen med cherrytomatene. Ringle over litt olivenolje og krydre med salt, pepper, chiliflak og tørket basilikum. Stekes i ca. 25 minutter, til potetene er møre. Dersom du bruker store poteter bør du forsteke dem i ca. 10 minutter før du tilsetter tomatene.
Ha de ferdigstekte potetene og tomatene i en vid bolle. Ringle over litt balsamicoeddik (gjerne vellagret type), fordel mozzarella (revet i mindre biter) og basilikumblader over, og vend det hele forsiktig sammen. Serveres som tilbehør til kjøtt-, kylling- eller fiskeretter, eller nytes slik den er.
TIPS
- Bytt gjerne ut mozzarella med parmesan (i flak) eller feta.
- Prøv den gjerne sammen med kylling og basilikumpesto, se oppskrift her.
- Alle salatene på bloggen finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Kjempegod potetsalat, godt med litt “ chilisting» Hadde den som tilbehør til pannestekt torskelion
Ja, denne smaker nok godt sammen med pannestekt torsk! Takk for hyggelig tilbakemelding!