Lag en enkel og smakfull ovnsbakt potet- og tomatsalat! Nydelig tilbehør til kjøtt, kylling og fisk.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

500 g perlepoteter eller andre småpoteter
300 g cherrytomater el. (gjerne ulike farger)
2 ss olivenolje
1 ts basilikum (tørket)
1-2 klype chiliflak
salt og pepper
2-3 ss balsamicoeddik , vellagret type
125 g mozzarella
frisk basilikum

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Vask potetene godt, del dem i to (eventuelt fire, hvis de er store) og legg dem på et bakepapirkledd bakebrett sammen med cherrytomatene. Ringle over litt olivenolje og krydre med salt, pepper, chiliflak og tørket basilikum. Stekes i ca. 25 minutter, til potetene er møre. Dersom du bruker store poteter bør du forsteke dem i ca. 10 minutter før du tilsetter tomatene.

Ha de ferdigstekte potetene og tomatene i en vid bolle. Ringle over litt balsamicoeddik (gjerne vellagret type), fordel mozzarella (revet i mindre biter) og basilikumblader over, og vend det hele forsiktig sammen. Serveres som tilbehør til kjøtt-, kylling- eller fiskeretter, eller nytes slik den er.

Kylling med pesto & potet- og tomatsalat

TIPS

  • Bytt gjerne ut mozzarella med parmesan (i flak) eller feta.
  • Prøv den gjerne sammen med kylling og basilikumpesto, se oppskrift her.
  • Alle salatene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Kjempegod potetsalat, godt med litt “ chilisting» Hadde den som tilbehør til pannestekt torskelion

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste