Linsesuppe er enkel, mettende og velsmakende middagsmat, og kan varieres i det uendelige. Linser har en nøtteaktig, mild smak, og er rik på proteiner og kostfiber. Du kan kjøpe ukokte eller kokte linser. I denne linsesuppen har jeg benyttet ukokte linser. Linser, uavhengig av om de er kokt eller ikke, skal alltid skylles før bruk. Ukokte grønne linser kan gjerne også bløtlegges 1-2 timer før de skal benyttes, hvis du har tid. En slik bløtlegging er ikke nødvendig, men kan korte ned koketiden med ca. 10 minutter.

I dagens linsesuppe har jeg benyttet blant annet bacon og rotgrønnsaker, som har blitt tilført litt ekstra smak i selskap med hvitløk og chili.

Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

150 g bacon , i biter
nøytral olje
1 løk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili (ca.) (smak til)
2,5 dl grønne linser (ukokte)
1 l kyllingbuljong eller kraft
3 gulrøtter , i terninger
300 g sellerirot (ca.), i terninger
salt og pepper
koriander eller persille

SLIK GJØR DU

 

Linsesuppe med rotgrønnsaker og bacon

 

Fres baconet i litt olje på middels varme, men uten at det tar farge. Tilsett løken og la den surre sammen med baconet til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili de siste minuttene. Ha i de ukokte linsene og tilsett buljong/kraft, gulrøtter og sellerirot, og la det koke opp. La suppen trekke under lokk i ca. 30 minutter (ca. 20 minutter, hvis du har bløtlagt linsene på forhånd), til grønnsakene er møre og linsene er myke. Smak til med salt og pepper.

Linsesuppe med rotgrønnsaker og bacon

Gi suppen et dryss med friske urter og server umiddelbart, gjerne med hjemmebakte knekkebrød som tilbehør. Velbekomme!

TIPS

  • Du kan eventuelt erstatte ukokte linser med kokte grønne linser eller kokte røde linser. Linsene tilsettes etter at grønnsakene er møre og fine, og trenger bare et par minutter i gryta før de er ferdige. Husk å skylle linsene i rennende vann før du tilsetter dem. Grønne ukokte linser kan eventuelt også erstattes med ukokte røde linser, som kun trenger 10 minutter koketid (og da må du la rotgrønnsakene koke 10-15 minutter før linsene tilsettes).
  • I suppen kan du tilsette det du har tilgjengelig av grønnsaker og kjøtt – en ypperlig måte å bruke opp rester på! Tilsett gjerne en ca. 300 g hakkede tomater og la det koke med sammen de øvrige grønnsakene.
  • Ønsker du en vegetarisk suppe kan du droppe baconet og benytte grønnsaksbuljong istedet for kyllingbuljong/kraft.
  • Grønne linser er ypperlige til spiring også, og da blir de fulle av C-vitaminer i tillegg!

Linsesuppe med rotgrønnsaker og bacon

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Denne suppa var super – og faktisk ennå bedre oppvarmet dagen etterpå ! Takk for alltid gode tips !

    1. Du kan benytte det meste av kjøttrester, og feks kylling, pølse, chorizo – for å nevne noe.

  2. En utrolig smakfull og supergod suppe. Tusen takk for mange gode oppskrifter og inspirasjon, Trine.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste