Ovnsbakt laks og wokede grønnsaker lager du i en fei, mens risen trekker seg ferdig. Enkelt, godt og sunt. Til to store og en liten trenger du omtrent:
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
Limemarinert laks
500 g | laks av god kvalitet (ca.), i porsjonsbiter |
1/2 | lime , saft og skall |
olivenolje | |
rød chili litt , finhakket | |
hvitløk litt , finhakket |
Wokede grønnsaker etter smak og behag, jeg benyttet:
2 | gulrøtter , i tynne staver |
1 | persillerot , i tynne staver |
1 | rød paprika liten , i strimler |
4-5 | grønne asparges , i biter |
olje | |
salt |
Tilbehør, for eksempel:
ris | |
mørk soyasaus eller ketjap manis |
SLIK GJØR DU
Legg laksestykkene i et ildfast fat. Rør sammen ingrediensene til marinaden og fordel over. La gjerne laksen marinere 30-60 minutter før du steker den ved ca 200 grader i ca 10-15 minutter, til laksen er passe stekt.
Wok grønnsakene i olje og smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt litt soyasaus eller ketjap manis i woken, eller server ved siden av, sammen med risen.
Enjoy!
Publisert 2. 5. 2011
Åhh, dette ser nydelig ut 🙂
Det så nydelig ut! Og definitivt noe som skal testes ut så fort stipendet kommer på konto 😀
Takk for fantastisk oppskrift! Dette ble middag hjemme hos oss i går, smakte kjempegodt. Tilsatte litt gurkemeie i de wokede grønnsakene også, det ble toppen! Mvh, Randi
Dette var middagen vår i dag! Brukte Salmalaks og det vi hadde av grønnsaker, det ble supergodt!
Har ikke kommentert her før, og må si tusen takk for at du deler dine fantastiske oppskrifter. Har testet mange av dem og er alltid like fornøyd 🙂
Hei. Takk foren utrolig fin og inspirerende blogg. Du gjør et fantastisk stykke arbeid med den. Jeg vet ikke om du allerede har gjort det, men jeg lurte på om du kunne skrive litt om ris? Det finnes så mange sorter å velge i, måter å tilberede på og måter å smakssette. Har du noen tips?
Hilsen Synsegulla