ANNONSE - MUTTI

I dag kan jeg friste med en smakfull tomatbasert suppe med alle de gode smakene fra lasagne, men den er mye kjappere å lage og er derfor ypperlig å servere til hverdags også. Som base i suppen har jeg brukt Mutti passata som er en ferdig silt tomatsaus laget av 99,5% tomater. Den har en fin knallrød farge, en kremete konsistens og er søt og god på smak. I suppen har jeg også tilsatt Mutti tomatpuré med grønnsaker som tilfører ytterligere smak av modne tomater, og en mild smak av gulrot, løk og selleri. I suppen har jeg ellers blant annet tilsatt kjøttdeig, gulrot, selleri og krydder, samt lasagneplater i mindre biter. Prøv den du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SUPPEN

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
salt og pepper
nøytral olje til steking
1 gul løk , i små terninger
2 fedd hvitløk , finhakket
3 ss Mutti tomatpuré med grønnsaker
1 flaske Mutti passata (400 g)
11 dl kraft av storfe eller kylling (evt. utblandet fond eller buljong)
3 gulrot , i små terninger
2 selleristang , i små terninger
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket oregano
1/2 ts tørket timian
1 laurbærblad
chiliflak etter smak
200-250 g lasagneplater

TILBEHØR

gulost , parmesan eller mozzarella
frisk persille , finhakket
godt brød

SLIK GJØR DU

lasagnesuppe

Rens og skjær opp grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang.

Stek kjøttdeigen i nøytral olje, til den er nesten gjennomstekt. Krydre med salt og pepper, og legg til side. Stek løken på middels varme, til den er blank og myk. La hvitløken steke med de siste minuttene. Tilsett tomatpureen, rør godt sammen og la det surre ca. ett minutt under omrøring, og tilsett deretter passata, kraft, grønnsaker, kjøttdeig og krydder. La det koke forsiktig opp, og la det småkoke under lokk i ca. 5 minutter. Brekk pastaplatene i mindre biter og tilsett i gryta. La det koke videre under lokk til pastaen er al dente (det vil si gjennomkokt, men fortsatt med litt tyggemotstand). Rør av og til. Smak eventuelt til med mer krydder om nødvendig.

Topp suppen med rikelig med revet ost og gjerne et dryss med finhakket persille, hvis du har. Serveres umiddelbart med godt brød som tilbehør.

Lasagnesuppe

TIPS

  • I tillegg til ost kan du også toppe suppen med ca. 1 spiseskje créme fraîche eller ricotta per person.
  • Bytt ut grønnsakene med det du har liggende, for eksempel squash og paprika smaker godt i denne suppen. Kjøttdeigen kan erstattes med kjøttdeig av kylling eller svin, eventuelt salsiccia. Pastaplatene kan byttes ut med annen pasta.
  • Dersom suppen blir stående etter at pastaen er al dente vil pastaen trekke til seg mer væske, og du får mer en gryterett enn suppe, men god på smak blir den likevel!

Lasagnesuppe

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS som blant annet forhandler Mutti passata. Mutti passata er klar til bruk, og er ypperlig å bruke i for eksempel lasagne, pastaretter og supper. Mutti passata og Mutti tomatpuré med grønnsaker får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger, som for eksempel Coop, Meny, Spar, Bunnpris og Joker, samt i Oluf Lorentzens nettbutikk.

Skriv ut
  1. Hei Trine! Takk for mange kreative oppskrifter! Nå tenker jeg å servere Lasagnesuppe, men jeg må doble oppskriften for å få nok. Tror du at jeg bør begrene mengden pasta noe? Jeg ser for meg at det fort kan bli en veldig tykk røre.

  2. Tusen takk for nok en nydelig hverdagsmiddag, Trine! Har i mange år laget «lasagne til mafiaen», så dette var et fint alternativ til en litt mindre omstendelig variant. Som alltid var dette suksess for både stor og liten! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste