Til påskens lange frokoster er godt og ferskt brød et must. Sammen med Påskelabyrinten på nrk p1. Dette langpannebrødet er enkelt å lage og godt på smak. Finn frem:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

7 dl vann romtemperert
25 g fersk gjær (eller 1/2 pakke tørrgjær)
1 ts salt
1 ss honning
100 g solsikkekjerner
400 g sammalt hvete finmalt, (ca.)
500 g hvetemel (ca.)
3 ss smør

SLIK GJØR DU

Bland alle ingrediensene, med unntak av smøret og ca 50 gram av hvetemelet, og kjør deigen i en kjøkkenmaskin med eltekroker. Kjør deigen i ca 10 minutter og juster eventuelt med resten av melet. Dersom du benytter fersk gjær er det ikke nødvendig å røre den ut i melken først, kjøkkenmaskinen vil sørge for at alt blandes godt sammen. Tilsett smøret mot slutten av eltetiden. Du skal nå ha en elastisk og litt løs deig. (Du kan selvsagt lage dette brødet uten å benytte kjøkkenmaskin. Dersom du benytter fersk gjær må du røre ut gjæren i litt av væsken. Smøret smeltes og blandes med resten av væsken. Bland deretter det tørre med væsken, og elt så mye du orker, til du får en elastisk og litt løs deig.)

La deigen heve under lokk eller plast i ca 1 time, til den har dobbel størrelse. Kle en langpanne med bakepapir og strø 1-2 ss solsikkekjerner over. Hell deigen over og fordel den utover slik at den fyller hele langpannen. Strø over solsikkekjerner og sesamfrø, og la brødet etterheve under plast eller et klede i ca 45 minutter.

Stek brødet ved 200 grader i ca 30 minutter, til brødet er ferdigstekt. Du vet at brødet er ferdigstekt når det avgir en «hul» lyd når du banker lett under brødet. La brødet avkjøles på rist.

Brødet er også godt egnet som turmat med godt pålegg og varm sjokolade med marshmallows. Forslag til sandwich kommer i et senere innlegg.

Enjoy!

(Oppskriften er utarbeidet på oppdrag fra Strømmen Storsenter og www.shoppingblogg.no, hvor jeg er fast gjesteblogger. Innlegget finner du her.)

Skriv ut
  1. dette er nå prøvd å ser at dette blir en fantastisk matpakke hitt for min 6 klassing 🙂 takk for oppskriften 🙂

  2. Det er vann man skal bruke og ikke melk? Står «Dersom du benytter fersk gjær er det ikke nødvendig å røre den ut i melken først,»…, men vann i ingrediensene.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste