Det er ferie og hytteliv, og da koser vi oss gjerne litt ekstra. Som blant annet å kose oss med "Øyansmørbrød" til lunsj. Det er en tradisjon jeg har med meg hjemmfra, å nyte høye smørbrød til lunsj i sommerferien. Øyansmørbrød er smørbrød som er fristende for både "øyan" og ganen, for man spiser jo også med "øyan", som mamma alltid sa. På hytta lages gjerne smørbrødene av hjemmebakt brød og selvdyrket salat, reddiker og urter. Da smaker det ekstra godt. Til fire "Øyansmørbrød" trenger du omtrent:
Ingredienser
4 skiver | brød , for eksempel eltefritt speltbrød |
4-8 skiver | røkt laks |
3-4 ss | kremost med dill (eller naturell) |
3-4 ss | creme fraiche |
2 ts | kapers (ca.) |
sitronsaft litt | |
salt og pepper | |
salat | |
2-3 | reddiker , i tynne skiver |
agurk , i tynne strimler | |
spirer |
SLIK GJØR DU
Lag dressingen ved å røre sammen dillost, creme fraiche og kapers, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Fordel salaten over brødskivene og drypp ca halvparten av dressingen over.
Fordel lakseskiver, reddiker og agurk over brødskivene, og fordel resten av dressingen over. Dryss spirene over – og server umiddelbart, gjerne med et glass tørr riesling til.
Enjoy!