Fisk er «fastfood» og er derfor en hverdagsfavoritt hjemme hos oss. I denne oppskriften er laksen marinert i en soyasaus og bakt i ovnen og har for anledningen fått følge av en smakfull agurk- og eplesalat. 

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

LAKS & SOYASAUS

600-700 g laksefilet eller ørretfilet, i porsjonsstykker
3/4 dl soyasaus
1-2 ts flytende honning
1-2 ts sesamolje
1 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili , finhakket
1 ss ingefær , finrevet
1/2 lime , saften

AGURK- OG EPLESALAT

1 agurk , i tynne strimler
1 grønt eple , i tynne staver
2 vårløk , finsnittet
3 reddiker , i tynne skiver
100 g matyoghurt
1-2 ss extra vigin olivenolje
1/4-1/2 lime , saften
1 klype sukker
salt og pepper
1 ts sorte sesamfrø (kan sløyfes)
frisk koriander

TILBEHØR

4 porsjoner villris eller annet tilbehør
1 lime , i båter (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

LAKS MED SOYASAUS & AGURK- OG EPLESALAT

Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme. Kok risen etter anvisningen på pakken.

Krydre fisken med salt og pepper og fordel dem i en smurt ildfast form. Rør sammen ingrediensene til soyasausen, og smak til med chili og limesaft. Fordel soyasausen over laksestykkene. Stekes ved 175 grader (over- og undervarme) i 10–15 minutter. Laksen skal fortsatt ha en “rosa” kjerne.

LAKS MED SOYASAUS & AGURK- OG EPLESALAT

Mens laksen koser seg i ovnen, lager du salaten. Del agurken i to, bruk en teskje og skrap ut den bløte kjernen i midten. Skjær opp agurken i tynne strimler (bruk gjerne ostehøvel el.) og ha dem i en liten salatbolle. Skjær også opp de øvrige ingrediensene som angitt og ha dem i bollen. Rør sammen yoghurt og olivenolje, og smak til med lime, sukker, salt og pepper. Vend dressingen forsiktig inn i salaten og strø gjerne noen sorte sesamfrø og frisk koriander over salaten til slutt.

Server laksen sammen med salaten, risen og gjerne en limebåt. Ha gjerne soyasausen i en liten skål ved siden av, drypp over laksen – og nyt!

LAKS MED SOYASAUS & AGURK- OG EPLESALAT

VELBEKOMME!

Oppskriften er lånt fra min fjerde kokebok «Trines hverdagsmat» hvor du finner flere kjappe hverdagsretter du lager på under en halvtime. Kjøp den her til rabattert pris.

Skriv ut
  1. Denne er veldig god! Ikke hverdagsmat, dette er festmat! Eller gjør hverdagen til en fest! Og så ser det så flott ut med de sorte sesamfrøene på!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste