Dagens oppskrift er en enkel og god laksemiddag med mange gode smaker. Jeg er blitt veldig begeistret for bulgursalaten, som blir utrolig god med "crunchen" fra gresskarkjerner og pinjekjerner. Til to store og en liten trenger du omtrent:
Ingredienser
Laks
500 g | laksefilet |
olivenolje | |
maldonsalt og kvernet pepper |
Lun bulgursalat med squash og oliven
3 dl | bulgur |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
1/4 - 1/2 | rød chili , finhakket |
2 | sjalottløk , finhakket |
1/2 - 3/4 | sitron saften |
5-6 dl | vann (ca.) |
1/2 | squash , i biter |
6 | cherrytomater , i båter |
10 | grønne oliven , i skiver |
1/2 | sitron revet skall (ca.) |
friske krydderurter , feks basilikum eller timian | |
gresskarkjerner ristede | |
pinjekjerner ristede |
Basilikumolje
1 neve | friske basilikumblader |
3 ss | parmesan finrevet |
1-2 fedd | hvitløk |
1/2-1 dl | extra virgin olivenolje |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Pensle litt olivenolje på laksestykkene og krydre med salt og pepper. Stek laksen ca 3-4 minutter på hver side i en grillpanne, til den er passe stekt. Har du ikke grillpanne kan du steke laksen i vanlig stekepanne. Skal du tilberede laks til mange er det som regel enklest å tilberede den i stekovnen eller i dampovn. La laksen hvile noen minutter før den serveres.
Smelt smøret i en liten gryte og ha i chili, hvitløk og sjalottløk, og la det surre noen minutter til løken er blank og myk. Ha i bulgur, sitronsaft og mesteparten av vannet, og la det småkoke ca 10-15 minutter mens du rører innimellom. Tilsett eventuelt mer vann underveis, bulguren skal ikke koke tørr, men skal ha risottokonsistens. Mens bulguren koker freser du squashen i en stekepanne. Når bulguren begynner å bli ferdigkokt tilsetter du tomat, oliven, squash, sitronskall og krydderurtene. Smak til med salt og pepper. Vend inn de ristede kjernene til slutt. (Bulgursalaten passer også godt til kylling, se feks her.)
Kjør ingrediensene til basilikumoljen i en liten blender eller lignende, til du får en grønn, jevn saus.
Anrett for eksempel laksen oppå bulgursalaten og drypp basilikumoljen over. Serveres umiddelbart.
Enjoy!
(Inspirasjon til bulgursalaten er hentet fra Masterchefkokeboken.)
Bulgursallad är verkligen gott! Det får mig att tänka på sommar och att grilla… Det här låter som en god rätt – igen! Med vänliga matglada hälsningar
Dette ble dagens middag! Jeg droppet et par ting (som squash og brukte vanlig gul løk istedenfor sjalottløk), men jeg tror smaken ikke ble forringet av det.
Takk for flott tips! Dette blir nok å se på vårt bord fremover 🙂
Ha en fin kveld videre!