Hjemme hos oss har vi "fiskelykke" 2-3 ganger i uken. Fisk er noe av det beste jeg får av middagsmat, og da er det jo skikkelig flaks at det også er noe av det sunneste du kan spise. Dessuten er fisk enkel mat å variere, ja nesten i det uendelige! Her er det laks som står på menyen, i selskap med en nydelig råkostsalat bestående av fennikel, rødløk, eple og sitron, som er en sikker vinner til fisk. Prøv da vel! Til to store og en liten trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

Laksen

400-500 g laks , i porsjonsstykker
olje (eller smør) til steking
salt og pepper

Ovnsstekte poteter

poteter , delt i to (eller flere biter)
olivenolje
maldonsalt

Fennikel- og eplesalat

1/2 fennikel , i tynne skiver
1/2 rødløk , i tynne skiver
1/2 eple , i tynne staver
1/2 sitron , presset
1/2 ts sukker
salt og pepper
dill , hakket (litt)

Dillkrem

1.5 dl creme fraiche
sitronsaft eller revet sitronskall
dill (litt), hakket
salt og pepper

SLIK GJØR DU

 

 

Vask eller skrell potetene og del dem i to (eller flere biter), og ha dem i et ildfast fat eller lignende. Ringle over litt olivenolje og krydre med litt maldonsalt. Stekes ved 225 grader, midt i ovnen, i ca 30 minutter eller til potetene er passe møre.

Pensle laksen med olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek laksen ca 2-4 minutter på hver side i en grillpanne (eller stekepanne), til den er passe stekt. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter (avhengig av stykkenes størrelse), til fisken såvidt faller fra hverandre. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Skjær grønnsakene til fennikelsalaten i tynne, tynne skiver. Bruk gjerne mandolin, hvis du har. Vil du ha fennikelen skikkelig sprø kan du la den kose seg et par minutter i iskaldt vann, før du har den oppi salatbollen. Skjær opp eplet til slutt, slik at du unngår at det blir brunt. Rør sammen sitronsaft og sukker og fordel over salaten, og pass på at dette dekker eplene. Smak til med salt og pepper, og ha tilslutt over litt frisk dill.

Rør sammen creme fraiche og sitronsaft/revet sitronskall (kun det gule), og smak til med salt, pepper og dill.

Anrett poteter, laks og salaten på en tallerken, og server dillsausen som tilbehør.

Nyyyt!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Laks og creme fraiche er utgangspunkt for dagens oppsatte middag, så da er spørsmålet om jeg skal holde meg til planen eller prøve denne. Ser veldig godt ut 🙂

  2. Å, dette ble utrolig godt! Dressingen var kjempedeilig sammen med god laks og møre poteter! Jeg overdrev visst litt med sitronen på salaten, noe som ikke falt i smak hos alle, men det ble deilig og friskt! Spesielt godt med eple i. Dette må prøves igjen!

  3. Kjempegodt, dette var den 2 retten med Trine oppskrifter denne uka 🙂 Ble veldig positivt overrasket av salaten, den var veldig god til laksen, nam nam.

  4. Dette var supergodt! Vi er enige om at vi skal lage det igjen her i huset. Vi hadde forresten cous-cous i stedet for poteter, og det var en vellykket kombinasjon. Takk for nok en god oppskrift!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.