En deilig fiskerett med smak av sol og sommer, rett og slett!
Ingredienser
PANNESTEKT/GRILLET LAKS
700 g | laks eller ørretfilet, i 4 biter |
nøytral olje | |
salt | |
pepper |
BLOMKÅLMOS
4 | poteter , i biter |
1 | blomkål , i biter |
2 ss | smør (smak til) |
GRILLET SQUASH & ASPARGES
1 | squash , i skiver på langs |
1 bunt | asparges |
olivenolje (til pensling) | |
1 | sitron , i 4 skiver |
URTESAUS
1 neve | frisk basilikum |
1 neve | flatbladet persille eller kruspersille |
3 ss | pinjekjerner |
2 fedd | hvitløk |
2 dl | olivenolje (extra virgin) |
SLIK GJØR DU
Kok blomkål og poteter i usaltet vann, til grønnsakene er møre og fine. Det tar ca. 20 minutter, avhengig av størrelsen på grønnsakene. Hell av kokevannet og la kasserollen stå å dampe på lav temperatur i et par minutter slik at alt vannet fordamper. Tilsett smør og mos grønnsakene til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Hvis mosen virker litt tykk kan du eventuelt spe den ut med litt melk eller fløte.
Grill grønnsakene og lag urtesaus etter denne oppskriften.
Del opp fisken i porsjonstykker og krydre med salt og pepper. Stekes i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side på middels varme, til den har en fin stekeskorpe. Tilsett gjerne en ss smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken med en skje. Pass på at du ikke steker fisken for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La fisken hvile et par minutter før den serveres. Alternativt kan du selvsagt heller grille fisken.
Server fisken sammen med blomkålmosen og de grillede grønnsakene. Drypp litt urtesaus og grillet sitron over det hele, og nyyyyt!
VELBEKOMME!
Nyyyydelig rett! Blir nok sommerens favoritt hos meg! Tusen takk for inspirerende blogg og mange gode oppskrifter. Hva skulle vi gjort uten Trines matblogg?
Så hyggelig å høre at den falt i smak hjemme hos dere også! 🙂