Kjappe, enkle og smakfulle kyllingretter er alltid kjærkommen i en hektisk hverdag, som for eksempel denne.
Ingredienser
KYLLINGWOK
600 g | kyllingfilet eller kyllinglår, i biter |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
1 | liten rødløk , i tynne båter |
2 | gulrøtter , i staver |
3 | vårløk , i biter |
1 | rød paprika , i strimler |
150 g | spinat eller pak choy |
SAUS
6 ss | oystersauce |
1 ss | hoisin sauce |
1 ss | sesamolje |
1/2 ss | riseddik |
2 ss | flytende honning (smak til) |
TILBEHØR
100 g | cashewnøtter , ristet i tørr stekepanne (kan sløyfes) |
4 porsjoner | jasminris , tilberedt etter anvisningen på pakken |
SLIK GJØR DU
Skjær opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang. Rør sammen ingrediensene til sausen, og smak til med flytende honning til du får ønsket sødme. Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne til de så vidt tar farge, og sett til side. Kok risen etter anvisningen på pakken.
Finn frem en wokpanne, vid stekepanne med høye kanter eller en stor gryte. Stek kyllingen i litt nøytral olje, gjerne i to omganger. Tilsett ca. halvparten av hvitløken mot slutten av steketiden, og sett til side. Fres deretter rødløk, gulrøtter, paprika og vårløk noen minutter, og tilsett spinat og resten av hvitløken. Når spinaten så vidt begynner å falle sammen tilsetter du kyllingen og sausen og rører godt sammen. Strø cashewnøttene over og server retten umiddelbart, med risen som tilbehør.
TIPS
- Tilsett gjerne 1/2-1 finhakket rød chili dersom du ønsker litt «trøkk» i sausen.
- Bytt gjerne ut kyllingen med laks i terninger.
VELBEKOMME!
Nam! Prøvde ut denne i kveld og den var supergod. Manglet litt «spice» som jeg liker i wok så neste gang skal jeg legge til en finhakket chili! 😀
Hei, og takk for at du har denne supre bloggen! Jeg bruker ofte oppskriftene dine.
Har et spørsmål til denne oppskriftenn: ingrediensene til sausen, kjøper du de på vanlig matbutikk? Eller går du til utenlandske matbutikker? Noen spesielle merker du syns er best når det kommer til asiatisk matlaging?
Fortsett å stå på! 😀
Det varierer. Har ikke lyst til å trekke frem noe spesielt merke.
Kan man bruke annen olje enn sesamolje i sausen?
Veldig god!
Så gøy å høre at woken falt i smak! 🙂
Kan man bruke annen type olje og vanlig eddik?
Da vil det smake helt annerledes, da spesielt sesamoljen har en karakteristisk smak.
Har du forslag til annet søtstoff enn honning, i forhold til allergi?
Smak til med (brunt) sukker eller annet sukker du tåler.
Takk for svar, da har jeg løsningen på mange oppskrifter.
Kinakål går fint som erstatning for pak choy