Det er fredag og straks helg, og da er det på sin plass med en skikkelig godbit, som for eksempel deilig kyllingsatay og godt tilbehør med aner fra Malaysia. Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet i en oppskrift fra Lise Finckenhagen, som igjen har fått den fra Bent Stiansen. Det måtte jo bare bli bra, og det ble det! Som tilbehør til grillspydene laget jeg en mangosalat med agurk og litt futt i, noe som passet godt til både grillspyd og saus.
Ingredienser
KYLLING OG MARINADE
600 g | kyllingfilet |
1 dl | ketjap manis (søt soyasaus) |
1 ss | sambal oelek (chilipasta) |
2 ss | soyaolje |
1 ss | sesamolje |
1 ss | frisk ingefær , revet |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
frisk koriander , finhakket | |
12 | grillspyd |
PEANØTTSAUS
1 1/2 dl | vann |
150 g | peanøttsmør , grov type |
resten av marinaden |
SPICY MANGOSALAT MED AGURK
1 | mango, , i terninger |
1/3 | agurk , i terninger |
2 | vårløk , finsnittet |
1/4-1/2 | rød chili , finhakket |
1 ts | frisk ingefær , revet |
1/2 | lime (saften), smak til |
frisk koriander , grovt hakket |
SLIK GJØR DU
Bland sammen ingrediensene til marinaden.
Skjær kyllingfiletene i ca 1 cm tykke skiver på langs, og tre dem på spyd på langs. Dersom du benytter trespyd må du bløtlegge dem i vann i minst 20 minutter først. Pensle kyllingen med marinaden og la dem stå å trekke til seg alle de gode smakene i ca. 30 minutter. Grill deretter spydene på sterk varme, ca. 1-3 minutter på hver side. Legg gjerne litt aluminiumsfolie under trespydene så unngår du at de tar fyr.
Alternativt kan du steke kyllingspydene i grillpanne eller i en stekepanne.
Kok opp vannet, tilsett peanøttsmøret og rør det hele godt sammen. Tilsett resten av marinaden, rør godt og la sausen stå å putre et par minutter.
Skjær opp ingrediensene til salaten og vend den forsiktig sammen. Dette kan gjerne gjøres på forhånd slik at alle de gode smakene får tid til å sette seg.
Server grillspydene umiddelbart med peanøttsausen og salaten som tilbehør.
Dersom du ønsker en mer mettende rett kan du eventuelt servere ris til.
Enjoy!
Ser utrolig godt ut Trine. God helg! 🙂
Denne er bare nydelig! Laget den i går og den var kjempe god. Fikk dessverre ikke grillet de, så det ble i stekepanne. Min favoritt matblogg, gleder meg til kokeboka di kommer ut:-)
Hei Trine! Herlig smaksopplevelse og deilig lett mat! Takk, dette skal det lages mer av! 🙂 Gleder meg til å presentere deg på Seseonger! 🙂 Marit 🙂
Hei Trine,
Vil bare si at jeg lagde denne for et par dager siden. Utrolig godt! Herlig sammensatt rett med gode smaker. Enkel og gjennomføre til tross for at det var flere ingredienser jeg ikke er vant med å bruke. Anbefales på det sterkeste 🙂
Takk!
Hei. Det så fantastisk ut:-) kan de lages dagen før og/ eller fryses? Har du prøvd det?
En herlig rett. Lagde den i kveld. Takk for alle oppskrifter, har lagd mange av dem, og er SÅ fornøyd 🙂
Hei Trine. Denne lagde jeg til meg selv og to venner i går. Fikk høre at det var den beste kylling Satayen de noen gang hadde smakt 😀 Tusen takk for oppskriften.
Så bra at det falt i smak! God oppskrift + god kokk = god mat 🙂
Hei, denne må dere prøve!!!!! Egentlig Bent Stiansen sin oppskrift 😉 veldig god:)
Hei 🙂 Denne har jeg veldig lyst å prøve men er allergisk mot soya. Har noen forslag til hva man kan erstatte soyasaus og oljen med.
Dette så veldig godt ut! Skal prøve meg på den til damelag fredag. Da jeg har noe tidspress samme dagen, er det mulig å gjøre klar kyllingspyd og marinade dagen før, evt også legge kyllingen i marinaden dagen før?
Ja, det går bra. På mange av disse Satay oppskriftene så skal kyllingen ligge over natta i marinaden i kjøleskapet.
Denne ser kjempegod ut! Kan jeg legge kyllingspydene i marinaden dagen før eller blir det for lang tid?
Hei Trine, enda en vinner! Fantastisk godt! Kan satay sausen fryses? det var ganske mye igjen.
Helt nydelig! Anbefales på det sterkeste! Vi hadde nanbrød med koriander til også, veldig godt!
Dette var kjempegodt!
Mmmmmmm!!!! Nydelig! Anbefales! 😀
Denne så kjempegod ut!
Dersom man har nøtteallergiker i familien, finnes det noe alternativ til saus? 🙂
Denne retter er bare helt fantastisk! En stor favoritt hjemme hos oss 😀
Hei
Er så glad i denne retten, men jeg får dessverre ikke til peanøttsausen, og jeg har prøvd mange ganger…. Den skiller seg når den koker opp. Og da ser den ikke så delikat ut:) Kan du hjelpe meg og fortelle meg hva jeg gjør feil?
Jeg har opplevd at den blir best hvis den såvidt koker. Alltså bare er varm. Da skiller den seg ikke.
Hei, lurer bare på om det går an å bruke ketjap sesam istedenfor ketjap manis. De hadde ikke ketjap manis på butikken?
Er det noen som har vintips til denne retten?
Serverte denne i dag som en del av et tapas-måltid. Riktig nok ikke spansk mat dette, men det passet veldig bra. Brukte lårkjøtt fra kylling istedenfor kyllingfilet, noe som fungerte godt. Det ble helt nydelig, og vi kommer garantert til å lage dette igjen.
Hei , peanøttsausen ble veldig sterk, noe tips for å mildne den litt?
Hei,
Må dette serveres varmt? Tenkte å ha med på kurvfest, men vet ikke om jeg klarer å holde det varmt eller varme det der…
Hei Trine
I mangel av ketjap manis, kan en da bruke hoisin saus?
Har også lest at en kan lage ketjap mani av 1/4 brunt sukker og 1/4 soya saus, har du erfaring med dette?