Deilige salater er ypperlig sommermat! Her har jeg laget en fargerik kyllingsalat med jordbær, tomater, fetaost, agurk, valnøtter - og det hele toppes av en deilig balsamicoeddik.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
SALATEN
1 | grillet kylling (avkjølt), i biter |
100 g | småbladsalat (ca.) |
65 g | babyspinat (ca.) |
1/2 | agurk , i biter |
250 g | cherrytomater , delt i to |
250 g | (norske) jordbær , delt i to |
125 g | fetaost , i terninger |
1 neve | valnøtter , ristet i tørr stekepanne |
olivenolje | |
god balsamicoeddik (vellagret type) eller balsamico de crema | |
nykvernet sort pepper | |
maldonsalt |
TILBEHØR
godt brød , for eksempel eltefri focaccia (uten oliven) eller eltefritt landbrød |
SLIK GJØR DU
Jeg har her benyttet ferdig grillet kylling, men du kan selvsagt istedet benytte kyllinglår/bryst som du selv steker.
Skjær opp ingrediensene som angitt ovenfor. Ha kyllingen og grønnsakene i en stor salatbolle og vend forsiktig sammen. Tilsett jordbær, fetaost og valnøtter, og vend det hele forsiktig sammen. Rett før servering drypper du over litt av din beste olivenolje og en tykk, god balsamicoeddik. Krydre med nykvernet sort pepper og ørlite maldonsalt, og server umiddelbart sammen med godt brød.
VELBEKOMME!
Publisert 29. 6. 2016
Så godt ut:) Hvor er salatbollen fra?
Denne ble jeg servert i dag- og den var fantastisk god!
Hei, når det ikke finnes norske jordbær på markedet – hvilken annen frukt el bær ville du anbefalt?